Αλμυρό κέικ με ζαμπόν και τυριά ιδανικό για πικ νικ

Υλικά

  • 125 ml σπορέλαιο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 100 γρ Καπνιστό τυρί τριμμένο
  • 200 γρ Γραβιέρα τριμμένη
  • 250 γρ ζαμπόν, κομμένο σε κυβάκια
  • 500 γρ αλεύρι
  • 3 κ. κ. μπέικιν
  • 3 αβγά (χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια)
  • λίγο πιπέρι

Οδηγίες Συνταγής

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί με τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την ανακατεύουμε απαλά με το υπόλοιπο μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα, καλά βουτυρωμένη και ψήνουμε το κέικ, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 40 λεπτά. Όταν κρυώσει το βγάζουμε από την φόρμα του και το φυλάμε, τυλιγμένο με πλαστική μεμβράνη, μέχρι την ώρα που θα το κόψουμε φετούλες.

Για την Συνταγή

Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 8/4/17
Αρχική ιδέα: Αλμυρό κέικ με ζαμπόν και τυριά