Μπρόκολο και καρότα βραστά με μουστάρδα. Απλός και εύκολος συνδυασμός που χαρίζει υγεία και νοστιμιά.

  • 500 γρ. μπρόκολο φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 2 μέτρια καρότα
  • Αλάτι
  • Για τη σος:
    • 8 κ.σ. λάδι
    • 50 ml. χυμό λεμονιού (περίπου ένα μικρό λεμόνι)
    • 1 κ.σ. μουστάρδα

Πλένετε το μπρόκολο πολύ καλά και το κόβετε σε φουντίτσες . Καθαρίζετε τα καρότα και τα κόβετε κι αυτά σε χοντρές ροδέλες . Τα βράζετε σε κατσαρόλα ή στον ατμό ώστε να είναι al dente (15 λεπτά είναι αρκετά). Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε σαλατιέρα όπου τα αλατίζετε. Τέλος προσθέτετε την σος μουστάρδας.

Για την Συνταγή