Χταπόδι με σύκα, δαμάσκηνα και μέλι.

από | Φεβ 18, 2017 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Vegeterian, Κυρίως

Χταπόδι με μέλι, σύκα και δαμάσκηνα; στράβωσα όταν το πρώτο διάβασα. Το δοκίμασα και ομολογώ ότι είναι νοστιμότατο, εναλλακτικό και ταιριαστό ακόμη και για γιορτινό τραπέζι.

Χταπόδι με σύκα, δαμάσκηνα και μέλι.

Ingredients
  

  • χταπόδι 1 με 1,5 κιλό κατά προτίμηση φρέσκο
  • 3-4 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι Κονιάκ
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/4 ποτήρι ξύδι
  • 1 kg ντομάτες
  • 2-3 φύλλα Δάφνης
  • μερικοί κόκκοι μπαχάρι και πιπέρι
  • 4 πιπεριές πολύχρωμες
  • 4-6 ξερά δαμάσκηνα
  • 4 ξερά σύκα κομμένα στα τέσσερα
  • 100 ml μέλι

Notes

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το χταπόδι. Το βράζουμε σε κατσαρόλα με ελάχιστο νερό, ξύδι και μαύρο πιπέρι, ώσπου να μαλακώσει και στη συνέχεια το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια. Το αφήνουμε στην άκρη και παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι, στο οποίο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μπαχάρι, το πιπέρι.
Σβήνουμε το μείγμα με το κρασί, το κονιάκ και το ξύδι και προσθέτουμε τις φρέσκες ντομάτες και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χταπόδι και το αφήνουμε να βράσει περίπου μία ώρα σε σιγανή φωτιά, ώσπου να μελώσει. Αν χρειασθεί προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό.
Λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, τα σύκα, τα δαμάσκηνα και το μέλι και αφήνουμε τα υλικά σκεπασμένα, ώστε να μαλακώσουν με την άχνα τους.
Συνοδεύεται και αναμιγνύεται άνετα με ρύζι ατμού και σίγουρα τρώγεται και κρύο!

Για την Συνταγή

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις