Φριτάτα με σπανάκι

από | Φεβ 12, 2016 | 0 Σχόλια

Συστατικά: Αυγά, Σπανάκι
Περιστάσεις: Μεσημεριανό, Πρωινό

Φριτάτα με σπανάκι ή ομελέτα με σπανάκι, όπως και να την πεις σε χορταίνει, συνοδεύει αλλά και γεμίζει το σάντουιτς της επόμενης ημέρας.

Φριτάτα με σπανάκι

Ingredients
  

  • 6 αυγά
  • 500 γρ. σπανάκι
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • 1 κ.σ. αλεύρι προαιρετικό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Πλένουμε καλά το σπανάκι και το αφήνουμε να στραγγίξει. Σε μέτρα φωτιά σε τηγάνι με βαθύ πάτο, βαζουμε το μισό βούτυρο και προσθέτουμε ψιλοκομμένο το σπανάκι και σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Το βγάζουμε και το βάζουμε σε σουρωτήρι για να στραγγίξει και να κρυώσει.
Σε ένα μπολ βάλτε τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι, το γάλα, το αλεύρι και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε.
Στο βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σε μέτρια φωτιά τσιγαρίζουμε το σκόρδο. Μόλις το σκόρδο αρχίσει να παίρνει χρώμα το αφαιρούμε και προσθέτουμε το μείγμα αυγών με το σπανάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε το τηγάνι και το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 8 λεπτά. Με το καπάκι από το τηγάνι, γυρίζουμε τη φριτάτα έτσι ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Γέμιση για Σάντουιτς:
santouits-fritata-me-spanaki-taperaki
Σε ότι ψωμάκι θέλουμε, προτείνω πολύσπορο αλείφουμε κατίκι Δομοκού και στα δύο ψωμάκια.
Κόβουμε στην μέση ένα κομμάτι φριτάτας με σπανάκι. Προσθέτουμε λευκό ξύδι μπαλσάμικο με εσπεριδοειδή - Παπαδημητρίου και φρεσκοτριμένο πιπέρι.
Φυσικά αντι για ψωμί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αραβική πίτα.

Για την Συνταγή

  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 12/02/16
  • Αρχική ιδέα: Με Φριτάτες μεγάλωσα, μα την ακόλουθη συνταγή δοκίμασα Φριτάτα με Σπανάκι

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις