Γλυκό του Ψυγείου – Μωσαϊκό Σοκολάτας

Συστατικά:

  • 1 πακέτο μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ
  • 2 Αυγά
  • 1 ΒΙΤΑΜ 250γρ. ή βούτυρο κανονικό
  • 1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • Ένα φλιτζάνι γάλα
  • 4 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 1-2 σφηνάκια κονιάκ ή Αμαρέτο

Οδηγίες Συνταγής:

Σε ένα μεγάλο και βαθύ μπωλ σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε έξι κατά προτίμηση κομμάτια και προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα. Τα ραντίζουμε με το κονιάκ και με το μισό φλιτζάνι γάλα, τα ανακατεύουμε ελαφρώς με τα χέρια μας ή με ένα κουτάλι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε άλλο βαθύ μπολ βάζουμε το βούτυρο, την ζάχαρη και τα λιώνουμε. Προσθέτουμε τους κρόκους, το κακάο, χτυπημένα τα ασπράδια και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και τα μπισκότα (σπασμένα) με το κονιάκ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Βουτυρώνουμε το λαδόχαρτο και βάζουμε το μείγμα και το σχηματίζουμε σαν λουκάνικο. Εαν είναι πολύ ρευστό, το αφήνουμε λίγο εντός ή εκτός ψυγείου και τελειοποιούμε το σχήμα του αργότερα (πριν καταψυχθεί). Όταν αποκτήσει το ιδανικό σχήμα τότε το βάζουμε στην κατάψυξη. Ιδανικά το σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτού γεύσης Βανίλιας.

 Για την Συνταγή

  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 17/06/12
  • Αρχική ιδέα: Από την μητέρα μου