Γουακαμόλε με Γαρίδες & Αντζούγιες

από | Ιούλ 12, 2012 | 0 Σχόλια

Γουακαμόλε ως βάση για καναπεδάκια αλλά και για ντιπ διάφορων εκδοχών που ακόμη πειραματίζομαι …

Γουακαμόλε με Γαρίδες & Αντζούγιες

Ingredients
  

  • 2-3 Αβοκάντο ώριμα
  • 2 ντομάτες ώριμες (κόκκινες)
  • 1 φλιτζάνι του καφέ λεμόνι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κσ. ελαιόλαδο
  • 1-2 καυτερές πιπεριές κόκκινες
  • λίγες σταγόνες ταμπάσκο
  • αλάτι
  • Lime
  • ολόκληρες γαρίδες βρασμένες ή στον ατμό
  • αντζούγιες

Notes

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και χωρίς τα σπόρια τις στραγγίζουμε να βγάλουν τα ζουμιά τους. Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, αφαιρούμε τα κουκούτσια και σε χοντρά κομμάτια τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με τις ντομάτες. Τα κουκούτσια δε τα κρατάμε στην άκρη. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι, και ταμπάσκο. Χτυπάμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα και δοκιμάζουμε ως προς το αλάτι, το ταμπάσκο και ανάλογα συμπληρώνουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και βάζουμε μέσα το μεγάλο κουκούτσι του αβοκάντο, για να μην μαυρίσει γρήγορα σε περίπτωση που πρέπει να σερβιριστεί ως ντιπ εκείνη την στιγμή, ειδάλλως το φιλάμε στο ψυγείο. Το γουακαμόλε, διατηρείται σε βάζο στο ψυγείο και αν μαυρίσει ... όχι δεν χάλασε. Πριν το σερβίρουμε το ανακατεύουμε για να ζωντανέψει το χρώμα του και αν θέλουμε προσθέτουμε 2-3 σταγόνες λάδι.
Σε φρυγανιά ολικής αλέσεως ή και φρυγανισμένο ψωμί απλώνουμε γουκαμόλε και από πάνω βάζουμε την γαρίδα και προσθέτουμε χυμό από Lime και φρέσκο πιπέρι. Πράττουμε το ίδιο για τις αντζούγιες χωρίς τα πρόσθετα.
Έτσι έχουμε έτοιμα θρεπτικά και πεντανόστιμα καναπεδάκια.

Για την Συνταγή

  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 08/07/12
  • Αρχική ιδέα: Έλα ντε;

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις