Γουακαμόλε ως βάση για καναπεδάκια αλλά και για ντιπ διάφορων εκδοχών που ακόμη πειραματίζομαι …

Υλικά:

  • 2-3 αβοκάντο ώριμα
  • 2 ώριμες(κόκκινες) σφιχτές ντομάτες
  • 1 φλιτζάνι του καφέ λεμόνι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1-2 κόκκινες καυτερές πιπερίτσες
  • Λίγες σταγόνες ταμπάσκο
  • Αλάτι
  • Lime
  • Γαρίδες ολόκληρες βρασμένες ή στον ατμό
  • Αντζούγιες

Οδηγίες Συνταγής:
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και χωρίς τα σπόρια τις στραγγίζουμε να βγάλουν τα ζουμιά τους. Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, αφαιρούμε τα κουκούτσια και σε χοντρά κομμάτια τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με τις ντομάτες. Τα κουκούτσια δε τα κρατάμε στην άκρη. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι, και ταμπάσκο. Χτυπάμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα και δοκιμάζουμε ως προς το αλάτι, το ταμπάσκο και ανάλογα συμπληρώνουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και βάζουμε μέσα το μεγάλο κουκούτσι του αβοκάντο, για να μην μαυρίσει γρήγορα σε περίπτωση που πρέπει να σερβιριστεί ως ντιπ εκείνη την στιγμή, ειδάλλως το φιλάμε στο ψυγείο. Το γουακαμόλε, διατηρείται σε βάζο στο ψυγείο και αν μαυρίσει … όχι δεν χάλασε. Πριν το σερβίρουμε το ανακατεύουμε για να ζωντανέψει το χρώμα του και αν θέλουμε προσθέτουμε 2-3 σταγόνες λάδι.

Σε φρυγανιά ολικής αλέσεως ή και φρυγανισμένο ψωμί απλώνουμε γουκαμόλε και από πάνω βάζουμε την γαρίδα και προσθέτουμε χυμό από Lime και φρέσκο πιπέρι. Πράττουμε το ίδιο για τις αντζούγιες χωρίς τα πρόσθετα.

Έτσι έχουμε έτοιμα θρεπτικά και πεντανόστιμα καναπεδάκια.

Για την Συνταγή

  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 08/07/12
  • Αρχική ιδέα: Έλα ντε;