Κέικ καρότο με επικάλυψη σοκολάτας

από | Δεκ 4, 2016 | 0 Σχόλια

Συστατικά: Κακάο, Καρότο

Κέικ καρότο με σοκολατένια κάλυψη. Η εύκολη συνταγή για εύκολο και γρήγορο σπιτικό κέικ.

Κέικ καρότο με επικάλυψη σοκολάτας

Ingredients
  

  • 3 αυγά
  • 3-4 καρότα
  • 3/4 της κούπας ελαιόλαδο
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κ.σ. Baking powder

Για την κουβερτούρα

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα κακάο
  • 1/4 της κούπας γάλα
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak

Notes

Στο μπλέντερ βάζετε τα αυγά, το λάδι και τα καρότα. Σε ένα μπολ κοσκινίζεται το αλεύρι και το προσθέτετε μαζί με την ζάχαρη και το baking powder. Στην συνέχεια προσθέτετε το περιεχόμενο του μπλέντερ και ανακατεύεται καλά είτε με φτερό χεριού είτε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου. Προσθέτετε το μείγμα σε φόρμα για κέικ και το ψήνεται στην μεσαία θέση στον φούρνο σας; για περίπου 40 λεπτά. Το κέικ σας θα είναι έτοιμο όταν θα έχει φουσκώσει και όταν το τρυπάτε με πιρούνι ή οδοντογλυφίδα και κατά την έξοδο της δεν έχει ζυμάρι πάνω της.
Για την επικάλυψη μπορείτε να του δώσετε λευκή όψη με κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη (τελικά έτσι το προτιμώ όταν μάλιστα η φόρμα έχει και σχέδια) ή σοκολατένια σκούρα όψη με την ακόλουθη κουβερτούρα. Σε κατσαρολάκι λιώνεται το βούτυρο, προσθέτεται το γάλα και την ζάχαρη και το κακάο. Ανακατεύοντας συνεχώς μόλις πάρει μια βράση το βγάζετε από την φωτιά. Ξεφορμάρεται το έτοιμο κέικ σε μια πιατέλα και το καλύπτεται με την σπιτική σας κουβερτούρα.

Για την Συνταγή

  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 4/12/16
  • Αρχική ιδέα: Carrot Cake

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις