Χορταστικό ρύζι με πικάντικη γεύση των λαχανικών. Λίγο μπελαλίδικη η διαδικασία αλλά το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει ακόμη και την επόμενη μέρα στο γραφείο. Ηλιέλαιο απαραίτητα και προσοχή στο αλάτι!

Υλικά

  • 300 γρ. Φασολάκια Στρογγυλά Κατεψυγμένα
  • 200 γρ. Αρακά Κατεψυγμένο
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ηλιέλαιο
  • Μια κούπα, 300 γρ. ρύζι
  • 4 κουταλιές της σούπας Κρεμμύδι Ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
  • 1/2 φλιτζάνι του καφέ σόγια σος
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπερόριζα (τζίντζερ) φρεσκοτριμμένη
  • αλάτι
  • λίγο άσπρο πιπέρι

Οδηγίες Συνταγής

Ζεματίζετε τα φασολάκια και τον αρακά σε αλατισμένο νερό για 3΄-4΄και τα στραγγίζετε. Βράζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και το στραγγίζετε.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε τα 2/3 από το ηλιέλαιο ή το σησαμέλαιο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τα στραγγισμένα λαχανικά, ανακατεύετε και ρίχνετε λίγη σόγια-σος. Μεταφέρετε τα λαχανικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε ελαφρά στο υπόλοιπο ηλιέλαιο ή σησαμέλαιο και το ρύζι μαζί με την πιπερόριζα (τζίντζερ), του προσθέτετε την υπόλοιπη σόγια σος και λίγο πιπέρι, και κατόπιν το ρίχνετε στην κατσαρόλα με τα λαχανικά.
Αλατίζετε ελαφρά (η σόγια σος είναι ήδη αλμυρή).

Ανακατεύετε προσεκτικά και σερβίρετε

Για την Συνταγή