Κίτρινες φακές που της έμαθα από ινδικό πιάτο που δοκίμασα. Είτε ζεστές ως κυρίως ή ορεκτικό ή κρύες σαλάτα ή την επόμενη μέρα γέμιση σε αραβική πίτα είναι εκπληκτικές.

Υλικά:

  • 250 γραμ. κόκκινες φακές
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο καρότο, σε κυβάκια
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες Συνταγής

Σοτάρουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο μαζί με το κύμινο. Έπειτα, ρίχνουμε τις φακές, την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και τις σκεπάζουμε με νερό. Μόλις ψηθούν και χυλώσουν, ρίχνουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε.

kokkines-fakes-me-araviki-pita-taperakiΕπίσης την επόμενη μέρα, σε αντικολλητικό τηγάνι, το λαδώνουμε με ένα πινέλο και ζεσταίνουμε μια μεγάλη αραβική πίτα. Γεμίζουμε με τις φακές, τυλίγουμε, ζεσταίνουμε λίγο ακόμη και έχουμε έτοιμο ένα λαχταριστό, χορταστικό γεύμα.

Για την Συνταγή