Κοτόπουλο με Πορτοκάλι στον Φούρνο

από | Σεπ 23, 2012 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Κυρίως

Κοτόπουλο στον φούρνο μαγειρεμένο με χυμό πορτοκαλιού.

Κοτόπουλο με Πορτοκάλι στον Φούρνο

Ingredients
  

  • 1 κοτόπουλο σε κομμάτια
  • 4 ποτήρια χυμός πορτοκαλιού (χωρίς ζάχαρη)
  • 2 λεμόνια χυμός
  • 5 πατάτες
  • 3-4 κρεμμύδια
  • 3-4 καρότα
  • 2-3 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
  • αλάτι
  • μείγμα πιπεριών

Notes

Στο ταψί κόβουμε τις πατάτες (όχι σε ροδέλες), τα κρεμμύδια, τα καρότα και τις πιπεριές. Αλατίζουμε και Πιπερώνουμε, βάζουμε το λάδι και ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμού και βάζουμε το ταψί μόνο με τις πατάτες.
Καθαρίζουμε το κοτόπουλο ή τα μπούτια αλατίζουμε και πιπερώνουμε και το προσθετουμε μετά απο 20 λεπτά και αυτά στο ταψί. Περιχύνουμε με τους χυμούς των φρούτων. Προσοχή η ποσότητα του χυμού εξαρτάται από το πλήθος των πατατών και του κοτόπουλου, πρέπει περίπου να καλύψει τις πατάτες.
Φροντίζουμε να γυρνάμε τακτικά και περίπου σε 90 περίπου λεπτά θα είναι έτοιμο.

Για την Συνταγή

  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 20/11/11
  • Αρχική ιδέα: Από την Πέγκυ στα χρόνια της Ονειρούπολης

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Μοσχάρι ταζίν με μήλο και σταφίδα

Μοσχάρι ταζίν με μήλο και σταφίδα

Στη µαροκινή κουζίνα, «ταζίν» ονοµάζεται ένα κεραµικό σκεύος µαγειρέµατος µε κωνικό καπάκι (κάτι σαν τη δική µας γάστρα) µέσα στο οποίο σιγοψήνονται κρέας και λαχανικά µε διάφορα αρτύµατα. «Ταζίν» ονοµάζεται και αυτός ο τύπος µαγειρέµατος: σιγανό, ήπιο ψήσιµο σε...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις