Κοτόπουλο στον φούρνο μαγειρεμένο με χυμό πορτοκαλιού.

Συστατικά Σάλτσας:

  • Ένα κοτόπουλο σε κομμάτια
  • 4 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού (χωρίς ζάχαρη)
  • 1 ποτήρι χυμό ανανά (χωρίς ζάχαρη)
  • 2 Λεμόνια – Χυμός
  • 5 πατάτες
  • 3-4 κρεμμύδια
  • 3-4 καρότα
  • 2-3 Κόκκινες Πιπεριές Φλωρίνης
  • Αλάτι / Μείγμα Πιπεριών

Οδηγίες Συνταγής:

Στο ταψί κόβουμε τις πατάτες (όχι σε ροδέλες), τα κρεμμύδια, τα καρότα και τις πιπεριές. Αλατίζουμε και Πιπερώνουμε, βάζουμε το λάδι και ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμού και βάζουμε το ταψί μόνο με τις πατάτες.

Καθαρίζουμε το κοτόπουλο ή τα μπούτια αλατίζουμε και πιπερώνουμε και το προσθετουμε μετά απο 20 λεπτά και αυτά στο ταψί. Περιχύνουμε με τους χυμούς των φρούτων. Προσοχή η ποσότητα του χυμού εξαρτάται από το πλήθος των πατατών και του κοτόπουλου, πρέπει περίπου να καλύψει τις πατάτες.

Φροντίζουμε να γυρνάμε τακτικά και περίπου σε 90 περίπου λεπτά θα είναι έτοιμο.

Για την Συνταγή

  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 20/11/11
  • Αρχική ιδέα: Από την Πέγκυ στα χρόνια της Ονειρούπολης