Μαρινάδα για κοτόπουλο, εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη.

Συστατικά Σάλτσας:

  • 2 μπούτια κοτόπουλου
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dizon
  • 1 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου ή μια σκελίδα λιωμένο
  • 1 λεμόνι (Χυμός + ξύσμα)
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο για τη μαρινάδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Οδηγίες Συνταγής:

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα για να μαρινάρουμε το κοτόπουλο. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το χυμό από ένα λεμόνι, ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο, δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο. Παίρνουμε τα μπούτια κοτόπουλου και τα προσθέτουμε στη μαρινάδα. Καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για δύο ώρες.

Μεταφέρουμε τα μπούτια από τη μαρινάδα σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 35-40 λεπτά, γυρίζοντας κάθε τόσο. Σιγά σιγά προσθέτουμε τη μαρινάδα και όταν είναι έτοιμα τα μπούτια τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.

Για την Συνταγή

  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 10/09/18
  • Αρχική ιδέα: https://jenny.gr/recipes/ti-na-ftiaksw-shmera/720870/kotopoylo-me-meli-kai-moystarda-mia-syntagh-poy-tha-sas-meinei-aksexasth