Πόσο κουνουπίδι βραστό θα φας; Την επόμενη ημέρα το βγάζεις από το ψυγείο και στον φούρνο το βάζεις  με την κρέμα γιαουρτιού.

Υλικά

  • 1½ κιλό κουνουπίδι χωρίς τα πολύ χοντρά κοτσάνια
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη ή παρμεζάνα
  • αλάτι, φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά ή παξιμάδια ολικής

Για την κρέμα γιαουρτιού

  • 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή ή ντιζόν
  • αλάτι, φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες Συνταγής

Εάν δεν έχεις έτοιμο βρασμένο από χθες τότε το χωρίζουμε το κουνουπίδι στα μπουκετάκια του, τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Βράζουμε στον ατμομάγειρα (15 λεπτά) ή σε άφθονο αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει μα να παραμείνει τραγανό. Το βγάζουμε και σε ενα μπολ ή σουρωτήρι το αλατίζουμε και το αφήνουμε να βγάλει τα νερά του.

Το κουνουπίδι αν της ώρας, πρέπει να στραγγίξει από τα νερά του

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη τα αυγά, προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι τα υλικά να αναμειχθούν καλά και γίνει μια ομοιογενής κρέμα. Προσθέτουμε το κουνουπίδι, μαϊντανό και τυρί.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Απλώνουμε το μείγμα του κουνουπιδιού με την κρέμα γιαουρτιού σε λαδωμένο πυρέξ. Έπειτα πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά ή το παξιμάδια έτσι ώστε να καλυφθεί η πάνω επιφάνεια.

Ψήνουμε για 15 λεπτά στο φούρνο ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού. Σερβίρουμε το κουνουπίδι ζεστό.

Για την Συνταγή