Καπνιστή κίτρινη κρεμμυδόπιτα, ιδιαίτερη σε χρώμα μα και σε γεύση

Συστατικά:

  • 1 πακέτο ζύμης κουρού ή χωριάτικη (2 φύλλα)
  • 1½ κιλό ξερά κρεμμύδια
  • 250 g ανθότυρο
  • 300 g γραβιέρα τριμμένη
  • 100 g μπέικον
  • 4 αυγά
  • 5 κ.σ. κοφτές αλεύρι
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • αλάτι & πιπέρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

Οδηγίες Συνταγής:

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μισοφέγγαρα τα κρεμμύδια. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό ίσα να τα σκεπάζει και τα βράζουμε λίγο, περίπου 10 λεπτά. Τα αποσύρουμε και σε σουρωτήρι τα αφήνουμε για να στραγγίσουν και να κρυώσουν.

Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, τον κουρκουμά το το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε ψιλοκομμένο το μπέικον και την τριμμένη γραβιέρα. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε προσθέτωντας τα κρεμμύδια και στο τέλος το ανθότυρο.

Λαδώνουμε, με ένα πινέλο, ένα ορθογώνιο ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο ζύμης. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα της πίτας και το απλώνουμε ομοιόμορφα, με ένα πιρούνι, σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Τέλος σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και χαράσσουμε ελαφρά την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου μία ώρα

Για την Συνταγή

.