Λάχανο καρότο με πράσινο μήλο και βινεγκρέτ μελιού και μουστάρδας. Μια άλλη εκδοχή για το αγαπημένο μου λάχανο.

Συστατικά:

  • 300 γρ. λάχανο λευκό λεπτοκομμένο
  • 200 γρ λάχανο κόκκινο λεπτοκομμένο
  • πιπεριά κόκκινη, κίτρινη κομμένα σε μπαστουνάκια
  • μισό πράσινο μήλο
  • 2 καρότα  κομμένα σε μπαστουνάκια
  • φύλλα μαϊντανού
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα
    • 100 γρ. ηλιέλαιο
    • 180 γρ. ελαιόλαδο
    • 60 γρ. ξίδι λευκό, μπαλσάμικο
    • 20 γρ. μουστάρδα ντιζόν
    • 50 γρ. μέλι
    • 50 γρ. νερό
    • αλάτι

Οδηγίες Συνταγής:

Σε μεγάλο μπόλ λεπτοκόβετε τα λάχανα (όχι στον τρίφτη) και βάζετε όλα τα λαχανικά, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε με την βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδας. Τοποθετείτε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το νερό στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάτε το μπλέντερ και προσθέστε σταδιακά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο, συμπληρώνοντας αναλόγως με την γεύση και την επιθυμητή υφή (πηχτή – αραιή). Σε περίπτωση που θέλετε πιο έντονη γεύση τότε συμπληρώνεται με απαλή μουστάρδα.

Για την Συνταγή

  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 26/12/16
  • Αρχική ιδέα: Σε ταβέρνα στο χιονισμένο Κυριάκι (Βοιωτίας) μετέπειτα από του Λουκάκου την συνταγή