Λεμονάτο λάχανο με ρύζι και πράσα που ξεπερνά το λαχανόρυζο που έχουμε συνηθίσει.

Υλικά

  • 1 λάχανο μικρό, σε μικρά κομμάτια
  • 2 πράσα καθαρισμένα, πλυμένα και χοντροκομμένα
  • 1½ φλιτζ. ρύζι
  • 3-4 κλωνάρια σέλινο
  • 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • χυμό από 1 -2 λεμόνια

Οδηγίες Συνταγής

Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα πράσα και το σέλινο για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα προσθέτετε το λάχανο, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε 1 ½ φλιτζ. νερό σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Ελέγχετε ότι υπάρχει νερό ίσα που να καλύπτει τα λαχανικά της κατσαρόλας και προσθέτετε ζεστό νερό αν χρειαστεί. Ρίχνετε το ρύζι, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει για 15 λεπτά, έχοντας το νου σας να υπάρχει νερό να βράσει το ρύζι και να μην κολήσει στο πάτο.

Προσθέτετε το λεμόνι, ανακατεύεται ελαφρά αφήνετε το φαγητό να σταθεί για 5 λεπτά.

Για την Συνταγή