Η πιο απλή κόκκινη σάλτσα για μακαρόνια με καροτένια γεύση

Υλικά:

  • 1/2 πακέτο λινγκουίνι
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
  • 1-2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι & Μείγμα Πιπεριών

Οδηγίες Συνταγής:

Σε μικρή κατσαρόλα τσιγαρίζεις σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι και όταν ετοιμασθεί προσθέτεις λιωμένο το σκόρδο και ψιλοκομμένα τα καρότα και την πιπεριά. Αδειάζεις όλη την κονσέρβα και στο άδειο κουτί (χωρίς να το ξεπλύνεις) το γεμίζεις μέχρι την μέση νερό όπου μετέπειτα προσθέτεις στην κατσαρόλα. Βάζεις αλάτι και πιπέρι και σε χαμηλή φωτιά βράζεις την σάλτσα.

Σε άλλη κατσαρόλα βράζεις τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες. Όταν ετοιμαστούν τα σουρώνεις και τα επιστρέφεις στην κατσαρόλα. Εκεί βάζεις μια κουταλιά μαργαρίνη και ανακατεύεις με μια ξύλινη πηρούνα. Προσθέτεις περίπου λίγο λιγότερο απο την σάλτσα και συνεχίζεις το ανακατεύεις μέχρι να χρωματίσουν όλα.

Στην συνέχεια σερβίρεις και προσθέτεις τριμμένη παρμεζάνα.

Για την Συνταγή

  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 17/10/16