Linguine με σάλτσα τόνου

Συστατικά Σάλτσας:

  • 1 πακέτο Linguine
  • 2 κουτιά Τόνου σε Νερό
  • 100γρ pummaro ή 12 κουταλιές σούπας
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές σούπας λάδι
  • 1-2 Κρεμμύδια μικρού μεγέθους κομμένα
  • Κάππαρη
  • 1 ποτήρι Κρασί λευκό
  • Αλάτι / Μείγμα Πιπεριών

Οδηγίες Συνταγής:

Στην κατσαρόλα βάζουμε το λάδι ίσα να σκεπάσει τον πάτο της και τσιγαρίζουμε αρχικά σκόρδο, κρεμμύδι, κάππαρη σε χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά. Βάζουμε τον τόνο στραγγισμένο, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για ίσο χρονικό διάστημα. Στην συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το pummaro και σιγοβράζουμε για τουλάχιστον 15 λεπτά. Φροντίζουμε για συχνό ανακάτεμα και σε περίπτωση που το μείγμα έχει στεγνώσει από υγρά τότε συμπληρώνουμε λίγο νερό ή επιπλέον κρασί.

Στην συνέχεια βράζουμε τα μακαρόνια μας και φροντίζουμε μετά το στράγγισμα την επιστροφή τους στην κατσαρόλα και ανακάτεμα με λίγο βούτυρο. Προσθέτουμε σάλτσα για να πάρουν γεύση, να χρωματιστούν και ο τόνος να τα αγκαλιάσει. Σερβίρουμε στα πιάτα και προσθέτουμε την σάλτσα και από πάνω πασπαλίζουμε ή ψιλοκομμένο μαϊντανό ή τριμμένη παρμεζάνα και φυσικά φρέσκο τριμμένο πιπέρι.

Για την Συνταγή

  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 28/04/12
  • Αρχική ιδέα: Από την μητέρα μου