Μακαρόνια χοντρά με κιμά. Η κλασική μακαρονάδα!

Συστατικά Σάλτσας:

  • 1 πακέτο σπαγγέτι χοντρά
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 250γρ pummaro
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζανιού λάδι
  • 1-2 Κρεμμύδια μικρού μεγέθους ψιλοκομμένα
  • 1 ποτήρι Κρασί
  • 1 κουταλιά κέτσαπ
  • 1 κουταλιά Worscestershire Sauce
  • 3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι / Μείγμα Πιπεριών

Οδηγίες Συνταγής:

Στην κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και αφού ζεματιστεί τσιγαρίζουμε σκόρδο, κρεμμύδι για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τον κιμά και τσιγαρίζουμε μέχρι να ασπρίσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα, την κέτσαπ, το κρασί, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε μαϊντανό και δυόσμο.

Στην συνέχεια βράζουμε τα μακαρόνια μας και φροντίζουμε μετά το στράγγισμα την επιστροφή τους στην κατσαρόλα και ανακάτεμα με λίγο βούτυρο. Προσθέτουμε σάλτσα για να πάρουν γεύση, να χρωματιστούν. Σερβίρουμε στα πιάτα και προσθέτουμε την σάλτσα και από πάνω πασπαλίζουμε τριμμένη παρμεζάνα.

Για την Συνταγή

  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 08/07/12
  • Αρχική ιδέα: Από την μητέρα μου