Μύδια με Σπανάκι και Ρύζι. Σε ένα τηγάνι γίνονται όλα με ενδιαφέρουσα γεύση που εξαρτάται κατά πολύ από τα μύδια (φρέσκα ή κατεψυγμένα).

Υλικά

  • 1/2 κιλό μύδια καθαρισμένα
  • 500 γρ. φρέσκο χοντροκομμένο σπανάκι
  • 1 φλ. τσαγιού ρύζι
  • 2 φλ. τσαγιού νερό ζεστό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, προσθέτετε το κρεμμύδι – προσοχή μη μαυρίσει. Ύστερα τσιγαρίζετε το ρύζι.

Ρίχνετε το ζεστό νερό και το σπανάκι, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Τότε προσθέτετε τα μύδια στραγγισμένα και καλοπλυμένα και τον άνηθο. Μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά περίπου και απομακρύνετε από τη φωτιά.

Σερβίρεται ζεστό με χυμό λεμονιού.

Για την Συνταγή:

  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 15/01/13
  • Αρχική ιδέα: Νομίζω από βιβλίο συνταγών (1980) της μητέρας μου