Μύδια με Σπανάκι και Ρύζι

από | Σεπ 13, 2013 | 0 Σχόλια

Συστατικά: Μύδια, Ρύζι, Σπανάκι

Μύδια με Σπανάκι και Ρύζι. Σε ένα τηγάνι γίνονται όλα με ενδιαφέρουσα γεύση που εξαρτάται κατά πολύ από τα μύδια (φρέσκα ή κατεψυγμένα).

Μύδια με Σπανάκι και Ρύζι

Ingredients
  

  • 1/2 κιλό μύδια καθαρισμένα
  • 500 γρ. φρέσκο σπανάκι χοντροκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού ρύζι
  • 2 φλ. τσαγιού νερό ζεστό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • χυμό λεμονιού

Notes

Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, προσθέτετε το κρεμμύδι - προσοχή μη μαυρίσει. Ύστερα τσιγαρίζετε το ρύζι.
Ρίχνετε το ζεστό νερό και το σπανάκι, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Τότε προσθέτετε τα μύδια στραγγισμένα και καλοπλυμένα και τον άνηθο. Μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά περίπου και απομακρύνετε από τη φωτιά.
Σερβίρεται ζεστό με χυμό λεμονιού.

Για την Συνταγή:

  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 15/01/13
  • Αρχική ιδέα: Νομίζω από βιβλίο συνταγών (1980) της μητέρας μου

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις