Μοσχαράκι Κατσαρόλας όπου όσες φορές και αν το φτιάξω ποτέ δεν είναι το ίδιο με αυτό της μητέρας μου. Ιδανικό και για σάντουιτς επόμενων ημερών στο γραφείο.

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 1 κιλό Μοσχάρι εισαγωγής Δανίας, Κιλότο ή στρογγυλό ή στέρνα, να μην έχει νεύρα συνήθως από Σκλαβενίτη
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 λίτρο ζωμό βοδινού
  • 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες Συνταγής:

Ετοιμάζουμε τον ζωμό βοδινού με ένα λίτρο νερό και κρατάμε ζεσταμένο.

Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά και όταν καραμελώσει τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές και το κρέας. Χαμηλώνουμε την φωτιά, αλατίζουμε, πιπερώνουμε και ανά τακτά χρονικά διαστήματα συμπληρώνουμε ζωμό. Προσοχή βάζουμε λίγο, δεν θέλουμε να βράσει το κρέας. Γυρνάμε με προσοχή το κρέας για να ψηθεί από όλες τις πλευρές.

Μετά από περίπου 90 λεπτά, όπου τα έχουμε περάσει σχεδόν πάνω από την κατσαρόλα, θα είναι έτοιμο. Συμπληρώνουμε μια κούπα του καφέ χυμό λεμονιού και το βγάζουμε για κόψιμο. Ένα ηλεκτρικό μαχαίρι είναι πολύ χρήσιμο για να κοπεί σε λεπτές φέτες.

Το σερβίρουμε με ρύζι, μακαρόνια, πατάτες.

Για την Συνταγή

  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 18/01/16