Ομελέτα με ασπράδια και φρέσκα μυρωδικά

από | Νοέ 13, 2016 | 0 Σχόλια

Συστατικά: Ανθότυρο, Αυγά, Κατίκι
Περιστάσεις: Πρωινό

Τι να κάνω με αυτό που μου περισσεύει π.χ. όταν χρειάζομαι τους κρόκους από τα αυγά και μου περισσεύουν τα ασπράδια.

Ομελέτα με ασπράδια και φρέσκα μυρωδικά

Ingredients
  

  • 4-5 ασπράδια αυγών
  • λίγο κατίκι Δομοκού ή Ανθότυρο
  • 1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένος
  • 1 χούφτα βασιλικό ή δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Μία light εκδοχή της ομελέτας με πολλή όμως γεύση. Χτυπήστε 5 ασπράδια με λίγο αλάτι και πιπέρι και προσθέστε 1 χούφτα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (άνηθο, δυόσμο ή βασιλικό ή και άλλα της αρεσκείας σας). Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι, αλείψτε το με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίξτε τα χτυπημένα ασπράδια. Αφήστε τα 3-4 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και απλώστε στην επιφάνεια 1 φλιτζάνι κατίκι δομοκού ή τριμμένο ανθότυρο.
Διπλώστε την ομελέτα και σερβίρετέ την αμέσως.

Για την Συνταγή

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις