Τι να κάνω με αυτό που μου περισσεύει πχ όταν χρειάζομαι τους κρόκους από τα αυγά και μου περισσεύουν τα ασπράδια.

Συστατικά:

  • 4-5 ασπράδια αυγών
  • Λίγο κατίκι δομοκού ή ανθότυρο
  • Μια χούφτα
    • άνηθος ψιλ/νος
    • βασιλικό ή δύοσμο ψιλ/νο
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες Συνταγής:

Μία light εκδοχή της ομελέτας με πολλή όμως γεύση. Χτυπήστε 5 ασπράδια με λίγο αλάτι και πιπέρι και προσθέστε 1 χούφτα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (άνηθο, δυόσμο ή βασιλικό ή και άλλα της αρεσκείας σας). Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι, αλείψτε το με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίξτε τα χτυπημένα ασπράδια. Αφήστε τα 3-4 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και απλώστε στην επιφάνεια 1 φλιτζάνι κατίκι δομοκού ή τριμμένο ανθότυρο.

Διπλώστε την ομελέτα και σερβίρετέ την αμέσως.

Για την Συνταγή