Χειμωνιάτικη πανδαισία λαχανικών με αντικαρκινικές και όχι μόνο ιδιότητες. Είναι πολύχρωμη, απόλυτα γευστική και πικάντικη όσο επιθυμούμε.

Η πολίτικη σαλάτα είναι μια από τις αγαπημένες μου σαλάτες, που κάθε φορά που κόβω τα λαχανικά μοσχομυρίζει η κουζίνα και εγώ. Κάθε φορά προσθέτω και κάτι καινούργιο και κάθε φορά διαπιστώνω πόσο πεντανόστιμη και θρεπτική παραμένει.
Υλικά για πολλές μερίδες (6-8):
  • Μισό λάχανο (1/2 κιλό)
  • Λιγότερο από μισό μοβ λάχανο (λιγότερο από 1/2 κιλό)
  • 3 καρότα
  • 4 Σέλινα (χρησιμοποιώ τα φύλλα από την σελινόριζα)
  • Μισή Σελινόριζα (περίπου όσο ένα μικρό πορτοκάλι)
  • 1 με 2  Σέλερι
  • Τουρσιά όλα τα είδη
  • Κάπαρη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
  • Λευκό ξύδι (Μηλόξυδο)
  • Χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
  • Αλάτι, Πιπέρι

Οδηγίες Συνταγής

Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο γυάλινο σκεύος που έχει και καπάκι, αλατίζουμε καλά, περιχύνουμε το χυμό λεμονιού, τα πιέζουμε όλα μαζί με το χέρι σας και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα εκτός ψυγείου. Στην συνέχεια συμπληρώνουμε το ξύδι και τη συντηρούμε στο ψυγείο σκεπασμένη καλά, όσο θέλουμε (Έχει κρατήσει και μια εβδομάδα). Επειδή μέτρο σε αυτή την σαλάτα δεν υπάρχει προτείνω οι αναλογίες να είναι σύμφωνα με την προσωπική γεύση του καθενός μας.

Κάθε φορά που θέλουμε να την σερβίρουμε, βάζουμε στην σαλατιέρα την επιθυμητή ποσότητα και συμπληρώνουμε λάδι, ξύδι, αλάτι και πιπέρι όσο επιθυμούμε.

Για την Συνταγή: