Πράσινα Αυγά αλα Μπρούνα

από | Δεκ 20, 2011 | 0 Σχόλια

Αυγά με αντζούγιες για κάθε περίσταση. Είναι εύκολο, γρήγορο, εντυπωσιακό, γευστικότατο ορεκτικό, έχει μοναδική γεύση και μου θυμίζει πάντα οικογενειακές στιγμές. Το διατηρούμε στο ψυγείο φυσικά σε ταπεράκι 😉

Πράσινα Αυγά αλα Μπρούνα

Ingredients
  

  • 4 αυγά καλοβρασμένα αλλά όχι πρασινισμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κσ. κάππαρη
  • 4 αντζούγιες
  • ελαιόλαδο
  • ξύδι

Notes

Για αρχή, βράζουμε τέσσερα αυγά. Πρέπει να είναι καλοβρασμένα αλλά όχι πρασινισμένα.
Έπειτα, κόβουμε στα τέσσερα τα βρασμένα αυγά και τα βάζουμε στο επιθυμητό σκεύος σερβιρίσματος. Στο μπλέντερ ή στο μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από την αντζούγια. Δοκιμάζουμε το μείγμα μας και συμπληρώνουμε με ό,τι νομίζουμε. Σκεπάζουμε ή και αλείφουμε τους κρόκους με το μείγμα και προσθέτουμε μια αντζούγια ή μισή από αυτή αν είναι μεγάλη.
Σκεπάζουμε το σκεύους και το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο (για μισή ώρα περίπου). Να ξέρετε, το σερβίρουμε κρύο.

Καλή όρεξη!

Για την Συνταγή:

  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 20/12/2011
  • Αρχική ιδέα: Από την μητέρα μου.
  • Άλλες συνταγές από το ταπεράκι με αυγά ή και με αντζούγιες.

Σημείωση για τον αναγνώστη

Στο ταπεράκι, ο μπαμπάς μαγειρεύει μα πλέον και το παιδί μεγάλωσε και πέρα από το να μαγειρεύει, γράφει. Οπότε το ευρετήριο συνταγών το εμπλουτίζουμε και οι δύο. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε, ότι δεν αναπαράγουμε απόλυτα τις συνταγές που βρίσκουμε μα τις μαγειρεύουμε, τις δοκιμάζουμε και αν μας αρέσουν τότε τις καταγράφουμε. Η αναφορά στην πηγή / ιδέα είναι το σωστό! Οι φωτογραφίες είναι πραγματικές μέσα από το σπίτι μας, φυσικά γνωρίζουμε ότι αν και είναι με ατέλειες, σίγουρα ερασιτεχνικές λήψεις που μπορεί να μην πληρούν τα όποια στάνταρντ, μα, αυτό προτιμούμε να συμβαίνει στο προσωπικό μας ιστολόγιο.

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ένα γιορτινό τραπέζι με σκοπό. - - […] λευκό Ελληνικό ξηρό κρασί. Εκεί θα περιμένουν τα πράσινα αυγά αλα Μπρούνα, ένας πικάντικος μεζές από την Γένοβα μαζί…

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις