Πατατοσαλάτα κρύα, ελαφριά, γευστικότατη. Την επόμενη ημέρα την απολαμβάνεις ως πλήρες γεύμα στην δουλειά.

Συστατικά για τη σαλάτα

  • 4-5 μεσαίες πατάτες
  • 100 γρ. μπέικον ή 2-3 λουκάνικα πολίτικα
  • 1/2 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 στίκ σέλερυ ψιλοκομμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Για τη βινεγκρέτ:

  • 2 κ.σ. μηλόξυδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1/2 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 μάτσο άνηθο μόνο τα φύλλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 6-8 κ.σ. ελαιόλαδο

Συνταγή

Για τις βραστές πατάτες υπάρχουν δύο επιλογές, η γρήγορη: χωρίς την φλούδα ισομεγέθη στον ατμό για 40 λεπτά (μέχρι να τρυπιούνται με πιρούνι) εναλλακτικά στην κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τις βράζουμε με την φλούδα αρκεί να τις έχουμε καθαρίσει πρωτύτερα καλά (με σφουγγαράκι και σαπούνι).

Μέχρι να βράσουν οι πατάτες φτιάχνουμε την βινεγρκρέτ. Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά για να «ψιλοκοπεί» ο άνηθος και να δώσει αυτό το ωραίο χρώμα στη σάλτσα.

Όταν βράσουν οι πατάτες τις καθαρίζουμε όσο είναι ζεστές και τις κόβουμε μικρά κομμάτια.

Σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι σοτάρουμε το μπέικον ή τηγανίζουμε τα λουκάνικα ψιλοκομμένα. Ψιλοκόβουμε το μπέικον αν αυτό επιλέξαμε και ρίχνουμε το μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για μερικά λεπτά ακόμα. Στο τέλος ρίχνουμε και το σκόρδο και το σοτάρουμε και αυτό.

Ρίχνουμε και τις πατάτες στο τηγάνι και τις φέρνουμε 2 βόλτες να πάρουν τα αρώματα από το κρεμμύδι και το μπέικον και να απορροφήσουν λίγο από το λίπος του. 

Οι πατάτες πρέπει να είναι ζεστές για να μπορέσουν να πάρουν τις γεύσεις και όχι κρύες.

Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με τη σάλτσα για vα πάρει παντού ωραίο χρώμα. Γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σέλερυ ψιλοκομμένα!

Για την Συνταγή: