Πράσινη πατατοσαλάτα

από | Δεκ 31, 2014 | 0 Σχόλια

Συστατικά: Μπέικον, Πατάτα

 

Πράσινη πατατοσαλάτα

Ingredients
  

Για τη σαλάτα

  • 4-5 πατάτες μεσαίες
  • 100 γρ. μπέικον (ή 2-3 λουκάνικα πολίτικα)
  • 1/2 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 στικ σέλερυ ψιλοκομμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Για τη βινεγρέτ

  • 2 κ.σ. μηλόξυδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1/2 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι άνηθο μόνο τα φύλλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 6-8 κ.σ. ελαιόλαδο

Notes

Για τις βραστές πατάτες υπάρχουν δύο επιλογές, η γρήγορη: χωρίς την φλούδα ισομεγέθη στον ατμό για 40 λεπτά (μέχρι να τρυπιούνται με πιρούνι) εναλλακτικά στην κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τις βράζουμε με την φλούδα αρκεί να τις έχουμε καθαρίσει πρωτύτερα καλά (με σφουγγαράκι και σαπούνι).
Μέχρι να βράσουν οι πατάτες φτιάχνουμε την βινεγρκρέτ. Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά για να "ψιλοκοπεί" ο άνηθος και να δώσει αυτό το ωραίο χρώμα στη σάλτσα.
Όταν βράσουν οι πατάτες τις καθαρίζουμε όσο είναι ζεστές και τις κόβουμε μικρά κομμάτια.
Σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι σοτάρουμε το μπέικον ή τηγανίζουμε τα λουκάνικα ψιλοκομμένα. Ψιλοκόβουμε το μπέικον αν αυτό επιλέξαμε και ρίχνουμε το μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για μερικά λεπτά ακόμα. Στο τέλος ρίχνουμε και το σκόρδο και το σοτάρουμε και αυτό.
Ρίχνουμε και τις πατάτες στο τηγάνι και τις φέρνουμε 2 βόλτες να πάρουν τα αρώματα από το κρεμμύδι και το μπέικον και να απορροφήσουν λίγο από το λίπος του. 

Οι πατάτες πρέπει να είναι ζεστές για να μπορέσουν να πάρουν τις γεύσεις και όχι κρύες.
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με τη σάλτσα για vα πάρει παντού ωραίο χρώμα. Γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σέλερυ ψιλοκομμένα!

Για την Συνταγή:

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις