Πράσινο Περουβιανό ρύζι με κόλιανδρο, γρήγορο εύκολο και πρωτότυπο.

Υλικά

  • 60 γρ. φρέσκο κόλιανδρο
  • 1,5 κούπα τσαγιού νερό
  • 1-2 φέτες μπείκον
  • 1 καρότο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κούπα ρύζι μπασμάτι jasmin
  • Αλάτι

Οδηγίες Συνταγής

Στο μίξερ (multi) βάζουμε τον κόλιανδρο με το νερό και τουλάχιστον για πέντε λεπτά τα πολτοποιούμε.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το μπέικον να ψηθεί. Με το που λιώσει το λίπος του προσθέτουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε το πράσινο νερό με τον κόλιανδρο και το ρύζι. Μαγειρεύουμε και ελέγχουμε, ανακατεύουμε συχνά. Όταν το νερό πάρει βράση τότε χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να ετοιμασθεί το ρύζι. Αν χρειασθεί προσθέτουμε ζεσταμένο νερό.

Για την Συνταγή

  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 25/3/2017
  • Αρχική ιδέα: Peruvian Green Rice