Ρύζι στον ατμό με καλαμπόκι και καρότα. Η πιο εύκολη επιλογή μου όταν βιάζομαι, πεινάω και χρειάζομαι και για την επόμενη ημέρα φαγητό για το γραφείο.

Υλικά για 4 μερίδες:

  • Μια κούπα ρύζι basmati
  • 2 μεγάλα καρότα
  • 160 γρ καλαμπόκι κονσέρβα
  • 1 πρέζα τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • Μισό λεμόνι
  • Λίγο φρέσκο κρεμμύδι
  • Λίγο άνηθο
  • αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες Συνταγής:

Ξεπλένουμε το ρύζι σε ένα τρυπητό μέχρι να βγει διάφανο το νερό και καθαρίζουμε εξωτερικά τα καρότα. Βάζουμε το ρύζι σε ένα ταπεράκη και συμπληρώνουμε 1,5 κούπα νερό , αλάτι και τα βάζουμε στον  ατμομάγειρα να ετοιμαστούν για 35 λεπτά. Στον ατμομάγειρα βάζουμε και τα καρότα ολόκληρα, ξεχωριστά από το ρύζι. Όταν τελειώσει ο χρόνος ελέγχουμε αν έχει πιει το νερό του και το αφήνουμε λίγο σκεπασμένο να κρυώσει.

Ξεπλένουμε το καλαμπόκι στο τρυπητό και για ένα λεπτό σε χαμηλό πρόγραμμα τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Σε μια πλαστική, γυάλινη ή κεραμική σαλατιέρα βάζουμε όλα τα υλικά με κομμένα τα καρότα και ψιλοκομμένο τον άνηθο. Συμπληρώνουμε λάδι, αλάτι, τζίντερ, μείγμα πιπεριών και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με ξύλινη ή πλαστική κουτάλα. Προσοχή όχι μεταλλική.

Η ρυζοσαλάτα μας είναι έτοιμη για χόρταση και φυσικά μπορούμε να συμπληρώσουμε και ότι άλλο υλικό θα θέλαμε πχ τόνο, αγγουράκι τουρσί, ταμπάσκο κ.λ.π.

Για την Συνταγή

  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 19/03/16 μα την φτιάχνω από τα εργένικα μου χρόνια στην Νέα Σμύρνη (2003)