Ρυζοσαλάτα με καλαμπόκι και καρότα

από | Μαρ 19, 2016 | 0 Σχόλια

Ρύζι στον ατμό με καλαμπόκι και καρότα. Η πιο εύκολη επιλογή μου όταν βιάζομαι, πεινάω και χρειάζομαι και για την επόμενη ημέρα φαγητό για το γραφείο.

Ρυζοσαλάτα με καλαμπόκι και καρότα

Ingredients
  

  • 1 κούπα ρύζι Basmati
  • 2 καρότα μεγάλα
  • 160 γρ. καλαμπόκι κονσέρβα
  • 1 πρέζα τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 λεμόνι
  • λίγο φρέσκο κρεμμύδι
  • λίγο άνηθο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Ξεπλένουμε το ρύζι σε ένα τρυπητό μέχρι να βγει διάφανο το νερό και καθαρίζουμε εξωτερικά τα καρότα. Βάζουμε το ρύζι σε ένα ταπεράκη και συμπληρώνουμε 1,5 κούπα νερό , αλάτι και τα βάζουμε στον  ατμομάγειρα να ετοιμαστούν για 35 λεπτά. Στον ατμομάγειρα βάζουμε και τα καρότα ολόκληρα, ξεχωριστά από το ρύζι. Όταν τελειώσει ο χρόνος ελέγχουμε αν έχει πιει το νερό του και το αφήνουμε λίγο σκεπασμένο να κρυώσει.
Ξεπλένουμε το καλαμπόκι στο τρυπητό και για ένα λεπτό σε χαμηλό πρόγραμμα τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Σε μια πλαστική, γυάλινη ή κεραμική σαλατιέρα βάζουμε όλα τα υλικά με κομμένα τα καρότα και ψιλοκομμένο τον άνηθο. Συμπληρώνουμε λάδι, αλάτι, τζίντερ, μείγμα πιπεριών και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με ξύλινη ή πλαστική κουτάλα. Προσοχή όχι μεταλλική.
Η ρυζοσαλάτα μας είναι έτοιμη για χόρταση και φυσικά μπορούμε να συμπληρώσουμε και ότι άλλο υλικό θα θέλαμε πχ τόνο, αγγουράκι τουρσί, ταμπάσκο κ.λ.π.

Για την Συνταγή

  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 19/03/16 μα την φτιάχνω από τα εργένικα μου χρόνια στην Νέα Σμύρνη (2003)

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις