Κρύα σαλάτα φινόκιο που η γεύση της πρωτοτυπεί και εντυπωσιάζει. Την έφτιαξα για την τσικνοπέμπτη και ήταν δροσερή, ευχάριστη αλλαγή γεύσης για όλα τα ψητά του τραπεζιού.

Υλικά

  • 3 φινόκιο
  • 50 γρ. αμύγδαλα χωρίς φλοιό
  • 120 γρ. σταφίδες
  • 15 ντοματίνια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • Αλάτι-πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ:

  • 25 ml κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι ή την φτιάχνουμε μόνοι μας
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Οδηγίες Συνταγής

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε τα αμύγδαλα μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τις σταφίδες και συνεχίζουμε να σοτάρουμε ακόμα 1 λεπτό.

Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα βαλσάμικου πορτοκάλι λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, το μέλι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Κόβουμε σε λεπτές φέτες το φινόκιο και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τα σοταρισμένα αμύγδαλα με τις σταφίδες, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Για την Συνταγή: