Όξινη από το λεμόνι, αλατισμένη από την ρέγκα και παρέα με το λάχανο, αποτελεί την αγαπημένη χειμωνιάτικη σαλάτα που ενέργεια σε γεμίζει.

Υλικά

  • 1 μικρό λάχανο, ψιλοτριμμένο
  • 1/2 ματσάκι κόλιανδρο (ή μαϊντανό), χοντροκομμένο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, σε λεπτές λωρίδες
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 20 – 30 ml χυμός λεμονιού
  • 2 φιλέτα καπνιστής ρέγκας

Οδηγίες Συνταγής

Για να ξαλμυρίσουμε την ρέγκα την βυθίζουμε σε ένα μπολ με γάλα για περίπου 1 ώρα ή την τρίβουμε με μια λεμονόκουπα και να την αφήσουμε μέσα στο όξινο υγρό της σαλάτας για μερικά λεπτά.

Βάζουμε σε μια σαλατιέρα το λάχανο, τον κόλιανδρο ή μαιντανό και ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και τις προσθέτουμε στη σαλάτα. Χτυπάμε σε μπολ το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, περιχύνουμε τη σαλάτα και αλατοπιπερώνουμε.

Κόβουμε τη ρέγκα σε φετάκια και τα σκορπίζουμε στη σαλάτα.

Για την Συνταγή: