Σπανάκι και πέστροφα βρίσκονται πάντα στο ψυγείο μου. Είτε σε σαλάτα, είτε σε σάντουιτς μπορούν να με χορτάσουν σε χρόνο dt.

Υλικά

  • 250 – 300 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού
  • 1 πακέτο φιλέτα καπνιστής πέστροφας (η συσκευασία περιέχει 2 φιλέτα)
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • τα φυλλαράκια από 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένα
  • Για τη σος
    • 80 ml ελαιόλαδο
    • χυμός και ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
    • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα dijon
    • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες Συνταγής

Καθαρίζουμε – πλένουμε το σπανάκι, το χοντρό κόβουμε και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι τον άνηθο και ανακατεύουμε. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με το πιρούνι το λάδι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο. Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού. Κόβουμε τα φιλέτα της πέστροφας σε μικρότερα κομμάτια με το χέρι, γαρνίρουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.

kapnisti-pestrofa-me-sos-moustardas-taperakiΕπειδή στο παιδί μου δεν του αρέσουν τα σαλατικά και δεν τα πλησιάζει, έφτιαξα περισσότερη σος και σε ένα ρηχό πιάτο άπλωσα τα φιλέτα της πέστροφας και από πάνω την σος.

Θα έλεγα ότι ξετρελάθηκε και το ίδιο και εγώ.

Για την Συνταγή