Σαρδέλες που φθηνά αγοράζουμε από οπουδήποτε και με ένα κιλό σχεδόν 4 μερίδες βγαίνουν. Είναι γευστικότατες αν δεν τις παραψήσουμε, θρεπτικότατες σε κάθε περίπτωση.

Υλικά

  • 1 κιλό σαρδέλες
  • 3 κρεμμύδια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια (το χυμό τους)
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Οδηγίες Συνταγής

Πλένετε τις σαρδέλες, τις καθαρίζετε και τις βάζετε σε ένα ταψί. Έπειτα, κόβετε σε φέτες τα κρεμμύδια και σε μικρά κομμάτια το σκόρδο και τα απλώνετε πάνω από το ψάρι. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το λάδι, λίγο νερό, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Στρώνετε το φαγητό στο ταψί και το ψήνετε στους 170° Κελσίου για 35-40΄.

Για την Συνταγή: