Πορτοκαλί σούπα κολοκύθας με βελούδινη υφή από το γιαούρτι που συνοδεύει το χειμωνιάτικο τραπέζι και εντυπωσιάζει με το χρώμα της.

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 κολοκύθα περίπου 1 κιλό
  • 1 μικρή γλυκοπατάτα σε κύβους
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 3-4 κλαράκια σέλινο σε κομματάκια
  • 2 καρότα σε κομματάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • ξύσμα και χυμό από 1/2 πορτοκάλι
  • Τζίντζερ αρκετό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • Γιαούρτι στραγγιστό για το σερβίρισμα

Οδηγίες Συνταγής

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το πράσο και το κρεμμύδι και τα αφήνουμε για λίγη ώρα να καραμελώσουν. Έπειτα προσθέτουμε τα καρότα, την γλυκοπατάτα, την κολοκύθα, το σέλινο, το πορτοκάλι, τα μπαχαρικά και αλατίζουμε. Προσοχή στο πορτοκάλι διότι ανάλογα με το πόσο ζουμερό είναι μπορεί να μετατραπεί η σούπα σε πορτοκαλάδα.

Τα αφήνουμε για 5-10 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε βρασμένο νερό τόσο ώστε να καλύπτει τα λαχανικά.
Βράζουν για περίπου μισή ώρα και έπειτα τα πολτοποιούμε με μπλέντερ χειρός ή στο multi. Σερβίρουμε βάζοντας μια κουταλιά από το γιαούρτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι.

Για την Συνταγή