Σπανακόπιτα που επιτέλους δεν έμοιαζε με αυτή της μαμάς μου και την συναγωνιζόταν σε γεύση. Λιγότερη λαδερή, με πολλά μυρωδικά.

Συστατικά:

  • 1 πακέτο ΖΥΜΗ χωριάτικη (600 γρ)
  • 1 κιλό φρεσκοπλυμένο δροσερό σπανάκι
  • 1 φλιτζ τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
  • Μισό ματσάκι μυρώνια (αν τα βρείτε)
  • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 αυγά
  • 200 γρ τυρί φέτα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες Συνταγής:

Παίρνετε μια μεγάλη λεκάνη και ρίχνετε μέσα το σπανάκι χοντροκομμένο. Το αλατίζετε και αρχίζετε και το πιέζετε με την παλάμη σας μέχρι να μαλακώσει και να κατεβάσει τα ζουμιά του. Το στύβετε με το χέρι και το βάζετε σε ένα σουρωτήρι να σουρώσει καλά για περίπου 15 λεπτά.

Μέσα σε μια λεκάνη βάζετε το σουρωμένο σπανάκι, τα μυρώνια, τον άνηθο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύετε καλά. Περνάτε απο τον τρίφτη τη φέτα και τη ρίχνετε μέσα στο μείγμα. Δοκιμάζετε και αν χρειάζεται προσθέτετε ελάχιστο αλάτι και πιπερώνετε όσο επιθυμείτε. Τέλος ρίχνετε μέσα τα 2 αβγά χτυπημένα. Ανακατεύετε το μείγμα μια τελευταία φορά και το αφήνετε σε δροσερό μέρος.

Προθερμαίνεται τον φούρνο στους 170 βαθμούς.

Με ένα πινέλο λαδώνεται το ταψί και το καλύπτεται  με τα μισά φύλλα της ζύμης. Αδειάζετε μέσα το μείγμα σπανακιού και των υπόλοιπων υλικών. Αναδιπλώνετε τα περισσεύματα του κάτω φύλλου να ακουμπήσουν στη γέμιση και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα. Με το πινέλο λαδώνετε την επιφάνεια. Χαράζετε τη πίτα με ένα πιρούνι ή ένα κοφτερό μαχαίρι σε μερίδες και τη ψήνετε στο φούρνο για 45-60 λεπτά, μέχρι τα φύλλα να ροδοκοκκινίσουν.

Για την Συνταγή