Σπανακόπιτα

από | Οκτ 12, 2021 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Vegeterian, Πίτες

Σπανακόπιτα που επιτέλους δεν έμοιαζε με αυτή της μαμάς μου και την συναγωνιζόταν σε γεύση. Λιγότερη λαδερή, με πολλά μυρωδικά.

Σπανακόπιτα

Ingredients
  

  • 1 πακέτο ΖΥΜΗ χωριάτικη (600 γρ.)
  • 1 kg δροσερό σπανάκι φρεσκοπλυμένο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μυρώνια (αν τα βρείτε)
  • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Παίρνετε μια μεγάλη λεκάνη και ρίχνετε μέσα το σπανάκι χοντροκομμένο. Το αλατίζετε και αρχίζετε και το πιέζετε με την παλάμη σας μέχρι να μαλακώσει και να κατεβάσει τα ζουμιά του. Το στύβετε με το χέρι και το βάζετε σε ένα σουρωτήρι να σουρώσει καλά για περίπου 15 λεπτά.
Μέσα σε μια λεκάνη βάζετε το σουρωμένο σπανάκι, τα μυρώνια, τον άνηθο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύετε καλά. Περνάτε απο τον τρίφτη τη φέτα και τη ρίχνετε μέσα στο μείγμα. Δοκιμάζετε και αν χρειάζεται προσθέτετε ελάχιστο αλάτι και πιπερώνετε όσο επιθυμείτε. Τέλος ρίχνετε μέσα τα 2 αβγά χτυπημένα. Ανακατεύετε το μείγμα μια τελευταία φορά και το αφήνετε σε δροσερό μέρος.
Προθερμαίνεται τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Με ένα πινέλο λαδώνεται το ταψί και το καλύπτεται  με τα μισά φύλλα της ζύμης. Αδειάζετε μέσα το μείγμα σπανακιού και των υπόλοιπων υλικών. Αναδιπλώνετε τα περισσεύματα του κάτω φύλλου να ακουμπήσουν στη γέμιση και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα. Με το πινέλο λαδώνετε την επιφάνεια. Χαράζετε τη πίτα με ένα πιρούνι ή ένα κοφτερό μαχαίρι σε μερίδες και τη ψήνετε στο φούρνο για 45-60 λεπτά, μέχρι τα φύλλα να ροδοκοκκινίσουν.

Για την Συνταγή

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις