Σπαγγέτι με κολοκυθάκια, φέτα, βασιλικό & αμύγδαλα

από | Φεβ 22, 2007 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Vegeterian, Κυρίως
Περιστάσεις: Βραδυνό, Μεσημεριανό

Σπαγγέτι με κολοκυθάκια, φέτα, βασιλικό & αμύγδαλα. Ένα απολαυστικό, ιδιαίτερο και πεντανόστιμο πιάτο για μικρούς και μεγάλους!

Σπαγγέτι με κολοκυθάκια, φέτα, βασιλικό & αμύγδαλα

Ingredients
  

  • 500-750 γρ. κολοκυθάκια μικρά
  • 5 κσ. λάδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1/4 φλιτζανιού ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 2 κσ. βασιλικό ψιλοκομμένο ή ξερό
  • 1/2 φλιτζάνι αμυγδαλόψυχα χοντροκομμένη
  • 250 γρ. σκληρή φέτα λιωμένη με το πιρούνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Κολοκυθάκια:
Κόψτε τις άκρες από τα κολοκύθια και βάλτε τα για μισή ώρα σε λεκάνη με παγωμένο νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει παγάκια. Στραγγίξτε και στεγνώστε τα σε μία πετσέτα. Έπειτα, κόψτε τα κατά μήκος στην μέση και αφού το κάνουμε αυτό, τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, βάζουμε τα κολοκύθια, το λάδι, το σκόρδο, το αλάτι και τον ζωμό ή το νερό, ίσα να σκεπάσει την βάση τού τηγανιού. Τα σκεπάζουμε και σε μέτρια φωτιά τα αφήνουμε μέχρι τα κολοκύθια να αρχίσουν να μαλακώνουν (7-8'). Τα ξεσκεπάζουμε και σε δυνατή φωτιά συνεχίζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Ανακατεύουμε αλλά προσεκτικά μην τα λιώσουμε. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι, την αμυγδαλόψιχα και τον βασιλικό. Τέλος, δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα.
Ζυμαρικά:
Βράζουμε τα σπαγγέτι και σε μια γαβάθα ή και στο ίδιο το σκεύος τα ανακατεύουμε με το μείγμα, προσθέτουμε την φέτα, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε πιπέρι ανάλογα.

Καλή σας όρεξη!

Για την Συνταγή:

Σημείωση για τον αναγνώστη

Στο taperaki.gr, ο μπαμπάς μαγειρεύει μα πλέον και το παιδί μεγάλωσε και πέρα από το να μαγειρεύει, γράφει. Οπότε το ευρετήριο συνταγών το εμπλουτίζουμε και οι δύο. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε, ότι δεν αναπαράγουμε απόλυτα τις συνταγές που βρίσκουμε μα τις μαγειρεύουμε, τις δοκιμάζουμε και αν μας αρέσουν τότε τις καταγράφουμε. Η αναφορά στην πηγή / ιδέα είναι το σωστό! Οι φωτογραφίες είναι πραγματικές μέσα από το σπίτι μας, φυσικά γνωρίζουμε ότι αν και είναι με ατέλειες, σίγουρα ερασιτεχνικές λήψεις που μπορεί να μην πληρούν τα όποια στάνταρντ, μα, αυτό προτιμούμε να συμβαίνει στο προσωπικό μας ιστολόγιο.

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις