Σπαγγέτι με κολοκυθάκια, φέτα, βασιλικό & αμύγδαλα.

Συστατικά:

  • 500-750 γρ κολοκύθια μικρά
  • 5 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 φλιτζανιού ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό ή και ξερό
  • 1/2 φλιτζάνι χοντροκοπανισμένη αμυγδαλόψιχα
  • 250 γρ σκληρή φέτα λιωμένη με το πιρούνι
  • Αλάτι, Πιπέρι

Οδηγίες Συνταγής:

Κόψτε τις άκρες από τα κολοκύθια και βάλτε τα για μισή ώρα σε λεκάνη με παγωμένο νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει παγάκια. Στραγγίξτε και στεγνώστε τα σε πετσέτα. Τα κόβουμε κατά μήκος στην μέση και μετά σε λεπτά φετάκια. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, βάζουμε τα κολοκύθια, το λάδι, το σκόρδο, αλάτι και τον ζωμό ή το νερό, ίσα να σκεπάσει την βάση του τηγανιού. Τα σκεπάζουμε και σε μέτρια φωτιά τα αφήνουμε μέχρι τα κολοκύθια να αρχίσουν να μαλακώνουν (7-8′). Τα ξεσκεπάζουμε και σε δυνατή φωτιά συνεχίζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, ανακατεύουμε αλλά προσεχτικά μην τα λιώσουμε. Προσθέτουμε πιπέρι, αμυγδαλόψιχα και βασιλικό, δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα.

Βράζουμε τα σπαγγέτι και με το πέρας σε μια γαβάθα ή και στο ίδιο το σκεύος τα ανακατεύουμε με το μείγμα, προσθέτουμε την φέτα, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε πιπέρι ανάλογα.

Για την Συνταγή

  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 13/06/12
  • Αρχική ιδέα: Από περιοδικό μαγειρικής κάποτε στην Υμηττού (Π.Φάληρο)