Τιραμισού

από | Δεκ 31, 2018 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Vegeterian, Γλυκά

Στο πρωινό με καφέ, το μεσημέρι μετά το φαγητό μα και το βράδυ για επιδόρπιο με αφρώδες λευκό κρασί, το τιραμισού είναι απλά μαγεία!

Τιραμισού

Ingredients
  

  • 1 πακέτο Σαβαγιάρ (Bonodi)
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 500 γρ. Mascarpone (όχι ΑΒ Βασιλόπουλος)
  • 1 κούπα καφέ εσπρέσο
  • 2 σφηνάκια Kalhua
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • κακάο για πασπάλισμα

Notes

Φτιάχνουμε καφέ εσπρέσο (Μια κούπα - 300ml) και τον αφήνουμε να κρυώσει, σε ένα βαθύ πιάτο προσθέτοντας την Kalhua.
Αφου ξεχωρίσουμε κρόκους από ασπράδια (χρειαζόμαστε 3 ασπράδια για το γλυκό) σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τους πέντε κρόκους με την ζάχαρη (100γρ). Προσθετουμε το mascarpone (θερμοκρασία δωματίου) με πολύ λίγο καφέ (2 κουταλιες της σούπας) και ανακατευουμε πολυ καλά με σύρμα χεριού μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.
Σε βαθύ μικρό μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ (με φτερό) μέχρι να πήξει / φουσκώσει. Με το πέρας την προσθέτουμε στο mascarpone και με ενα κουτάλι ομογενοποιούμε την κρέμα.
Με το μίξερ χτυπάμε πολύ καλά τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη (50γρ) και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Προσοχή με μια σπάτουλα ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω (ευγενικά) το μείγμα. Δεν το χτυπάμε, δεν βάζουμε μεταλλικό κουτάλι, δεν γυρνάμε γύρω γύρω το μείγμα. Απλά από κάτω προς τα πάνω φροντίζουμε τα χτυπημένα ασπράδια να ενσωματωθούν στην κρέμα μας.
Στο σκέυος που θα φιλοξενήσει το γλυκό, προσθέτουμε μια στρώση κρέμα και βουτώντας τα σαβαγιάρ στο μπολ του καφέ, βάζουμε την πρώτη στρώση. Προσθέτουμε κρέμα και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο την επόμενη στρώση σαβαγιάρ. Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο της κρέμας και καλύπτουμε την επιφάνεια με κοσκινισμένο το κακάο.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη την πιατέλα και την βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 12 ώρες.

Για την Συνταγή

  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 20/12/13
  • Αρχική ιδέα: Από την μητέρα μου

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ένα γιορτινό τραπέζι με σκοπό. - - […] York συνταγή) το γλυκό που θα με συντροφεύει μια ζωή και τιραμισού που με αυτό μεγάλωσα και σε ζωντανεύει…

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις