Στο πρωινό με καφέ, το μεσημέρι μετά το φαγητό μα και το βράδυ για επιδόρπιο με αφρώδη λευκό κρασί, το τιραμισού είναι απλά μαγεία!

Συστατικά:

  • 1 πακέτο σαβαγιάρ
  • 150 γρ ζάχαρη άχνη
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 500 γρ. Mascarpone (όχι ΑΒ Βασιλόπουλος)
  • 1 κούπα καφέ εσπρέσο
  • 3-4 κουταλιές Kalhua
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Κακάο για πασπάλισμα

Οδηγίες Συνταγής:

Φτιάχνουμε τον εσπρέσο (Μια κούπα – 300ml) και τον αφήνουμε να κρυώσει. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια (χρειαζόμαστε 2-3 ασπράδια) και σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τους κρόκους με την ζάχαρη (100γρ). Στο μίξερ (με φτερό) χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει / φουσκώσει και προσθέτουμε το mascarpone με πολύ λίγο καφέ, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.

Με το μίξερ χτυπάμε πολύ καλά τα ασπράδια με λίγη ζάχαρα (50γρ) και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Προσοχή με μια σπάτουλα ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω (ευγενικά) το μείγμα. Δεν το χτυπάμε, δεν βάζουμε μεταλλικό κουτάλι, δεν γυρνάμε γύρω γύρω το μείγμα. Απλά από κάτω προς τα πάνω φροντίζουμε τα χτυπημένα ασπράδια να ενσωματωθούν στην κρέμα μας.

Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τον καφέ και την Kalhua όπου βουτάμε τα σαβαγιάρ πριν τα βάλουμε στην πιατέλα. Προσθέτουμε μια λεπτή στρώση κρέμα και βάζουμε την πρώτη στρώση από σαβαγιάρ. Προσθέτουμε κρέμα και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο την επόμενη στρώση σαβαγιάρ. Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο της κρέμας και καλύπτουμε την επιφάνεια με κοσκινισμένο το κακάο. Σκεπάζουμε με μεμβράνη την πιατέλα και την βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 12 ώρες.

Για την Συνταγή

  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 20/12/13
  • Αρχική ιδέα: Από την μητέρα μου