Τραχανόπιτα με ανθότυρο και άνηθο, εύκολη, πεντανόμιση και χορταστική.

Συστατικά:

  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 4 αυγά
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλ/νος
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
  • Αλατοπίπερο
  • 4 κ.σ.λάδι
  • 1 φλ.τραχανάς ξινός
  • 2 κ.σ.αλεύρι
  • 4 κρητικά κριθαρένια παξιμαδάκια τριμμένα

Οδηγίες Συνταγής:

Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.Στο μπλέντερ θρυμματίζετε τα παξιμαδάκια.

Λαδώνετε ένα ταψάκι και το πασπαλίζετε με τα τριμμένα παξιμαδάκια. Απλώνετε το μείγμα ομοιόμορφα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά περίπου. Την αφήνετε να κρυώσει λίγο και την κόβετε σε κομμάτια για να σερβίρετε.

Για την Συνταγή