Αμερικάνικη Ομελέτα

από | Απρ 13, 2020 | 0 Σχόλια

Συστατικά: Αυγά, Μπέικον, Ντομάτα

Η Αμερικάνικη Ομελέτα ή Western ομελέτα είναι ο συνδυασμός αλλαντικού, μπέικον κατά προτίμηση, ντομάτας ή και όποιο άλλο λαχανικό επιθυμείτε. Στην τρέχουσα εκδοχή αποτελεί μια θεϊκή απόλαυση για πρωινό!

Μείγμα Ομελέτας: Όχι πολλή ώρα χτύπημα. Δε θέλει πολύ χτύπημα η ομελέτα -το πολύ χτύπημα των αυγών την καθίζει. Το ότι η ομελέτα δε θέλει πολύ χτύπημα δε σημαίνει πως δε θέλει καθόλου. Βεβαιωθείτε ότι σπάσατε τελείως τους κρόκους και ομογενοποιήθηκαν με τα ασπράδια.

Αμερικάνικη Ομελέτα

Ingredients
  

  • 4 αυγά
  • τριμμένη Παρμεζάνα ή άλλο αλμυρό τυρί
  • 6 φέτες μπέικον ρολό
  • 200 γρ. αποφλοιωμένη ντομάτα κονσέρβα
  • 1 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Σε μικρή κατσαρόλα βάζεις την ντομάτα, συμπληρώνεις λίγο νερό (100ml), την ρίγανη, την κέτσαπ και μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνεις την φωτιά, σκεπάζεις και σιγοβράζεις. Δοκιμάζεις και ανάλογα με την προτίμηση σου προσθέσεις αλάτι και πιπέρι.
Σε μικρό τηγάνι βάζεις φέτα - φέτα το μπέικον για να ψηθεί και να ροδίσει. Έκαστη όταν έτοιμη, την αποσύρεις σε ένα πιάτο και συνεχίζεις με τις υπόλοιπες. Στο τέλος καθαρίζεις το τηγάνι σου με χαρτί κουζίνας και το αφήνεις στο ζεστό μάτι.
Σε μπολ τριβείς το τυρί και συμπληρώνεις τα αυγά και με ένα σύρμα ανακατεύεις. Προσοχή λίγο όσο ομογενοποιηθούν τα υλικά ΟΧΙ μέχρι να αφρίσει το μείγμα!
Στο μικρό τηγάνι με ελάχιστο λάδι και βάζεις ποσότητα μείγματος όσο ένα φλιτζάνι του καφέ. Ψήνεις την ομελέτα μέχρι να στερεοποιηθεί και την γυρνάς προσεκτικά μην σπάσει. Όταν έτοιμη, την βγάζεις σε ένα πιάτο και συνεχίζεις με τις υπόλοιπες.
Τέλος σε κάθε ομελέτα, βάζεις μια φέτα μπέικον, λίγη έτοιμη σάλτσα ντομάτας και την τυλίγεις σε σχήμα πούρου, σαν κρέπα. Αν θες και έχεις, προσθέτεις φρέσκο φύλο βασιλικού σε κάθε μια.

Για την Συνταγή

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις