Αμερικάνικη Ομελέτα
από Antonio | Απρ 13, 2020 |
Η Αμερικάνικη Ομελέτα ή Western ομελέτα είναι ο συνδυασμός αλλαντικού, μπέικον κατά προτίμηση, ντομάτας ή και όποιο άλλο λαχανικό επιθυμείτε. Στην τρέχουσα εκδοχή αποτελεί μια θεϊκή απόλαυση για πρωινό!
Μείγμα Ομελέτας: Όχι πολλή ώρα χτύπημα. Δε θέλει πολύ χτύπημα η ομελέτα -το πολύ χτύπημα των αυγών την καθίζει. Το ότι η ομελέτα δε θέλει πολύ χτύπημα δε σημαίνει πως δε θέλει καθόλου. Βεβαιωθείτε ότι σπάσατε τελείως τους κρόκους και ομογενοποιήθηκαν με τα ασπράδια.
Αμερικάνικη Ομελέτα
- 4 αυγά
- τριμμένη Παρμεζάνα ή άλλο αλμυρό τυρί
- 6 φέτες μπέικον ρολό
- 200 γρ. αποφλοιωμένη ντομάτα κονσέρβα
- 1 κ.σ. κέτσαπ
- 1 κ.γ. ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Σε μικρή κατσαρόλα βάζεις την ντομάτα, συμπληρώνεις λίγο νερό (100ml), την ρίγανη, την κέτσαπ και μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνεις την φωτιά, σκεπάζεις και σιγοβράζεις. Δοκιμάζεις και ανάλογα με την προτίμηση σου προσθέσεις αλάτι και πιπέρι.
Σε μικρό τηγάνι βάζεις φέτα - φέτα το μπέικον για να ψηθεί και να ροδίσει. Έκαστη όταν έτοιμη, την αποσύρεις σε ένα πιάτο και συνεχίζεις με τις υπόλοιπες. Στο τέλος καθαρίζεις το τηγάνι σου με χαρτί κουζίνας και το αφήνεις στο ζεστό μάτι.
Σε μπολ τριβείς το τυρί και συμπληρώνεις τα αυγά και με ένα σύρμα ανακατεύεις. Προσοχή λίγο όσο ομογενοποιηθούν τα υλικά ΟΧΙ μέχρι να αφρίσει το μείγμα!
Στο μικρό τηγάνι με ελάχιστο λάδι και βάζεις ποσότητα μείγματος όσο ένα φλιτζάνι του καφέ. Ψήνεις την ομελέτα μέχρι να στερεοποιηθεί και την γυρνάς προσεκτικά μην σπάσει. Όταν έτοιμη, την βγάζεις σε ένα πιάτο και συνεχίζεις με τις υπόλοιπες.
Τέλος σε κάθε ομελέτα, βάζεις μια φέτα μπέικον, λίγη έτοιμη σάλτσα ντομάτας και την τυλίγεις σε σχήμα πούρου, σαν κρέπα. Αν θες και έχεις, προσθέτεις φρέσκο φύλο βασιλικού σε κάθε μια.
Για την Συνταγή
0 Σχόλια