Φασολάκια τηγανητά, κινέζικη συνταγή με σόγια. Πεντανόστιμα!

Υλικά

  • 400 γρ. πράσινα φασολάκια «στρογγυλά» κατεψυγμένα
  • 2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • 1 κουτ. σούπας  φρέσκια ρίζα τζίντζερ, ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 καυτερή πιπεριά τσίλι, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • λίγο αλάτι

Οδηγίες Συνταγής

Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, ρίχνω τα φασολάκια και τα βράζω για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, αλλά να παραμείνουν τραγανά και «αλ ντέντε». Τα στραγγίζω και τα ξεπλένω αμέσως σε κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός και να μείνουν τραγανά και πράσινα. Τα στραγγίζω πολύ καλά.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ηλιέλαιο και σε πολύ δυνατή φωτιά τηγανίζω τα καλά στραγγισμένα φασολάκια για 4 – 5 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ συχνά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω το τζίντζερ, το σκόρδο, το ξίδι, τη ζάχαρη, την καυτερή πιπερίτσα και τη σάλτσα σόγιας (αλάτι δεν χρειάζεται γιατί η σάλτσα σόγιας είναι ήδη αλμυρή). Ανακατεύω καλά και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλο 1 λεπτό, πάντα ανακατεύοντας.

Για το σερβίρισμα δίπλα τους ταιριαστό είναι ένα απλό ρύζι ατμού.

Για την Συνταγή

  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 5/11/18
  • Αρχική ιδέα: https://dinanikolaou.gr/?p=2206