Γαύρος σκορδάτος στο φούρνο

από | Δεκ 13, 2020 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Vegeterian, Συνοδευτικά
Συστατικά: Ψαρικά
Περιστάσεις: Βραδυνό, Μεσημεριανό

Γαύρος σκορδάτος στο φούρνο

Γαύρος σκορδάτος στο φούρνο

Ingredients
  

  • 1 kg γαύρος
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • 3 κ.σ. σκόρδο
  • 1 μικρή και χωρίς σπόρια πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. νερό + λίγο ακόμα για το ψήσιμο (αν χρειαστεί)

Notes

Αγοράζεις 1 κιλό φρέσκο γαύρο, καθαρισμένο απο τον ψαρά. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
Καθαρίζεις με την σειρά σου τον γαύρο, τον αλατοπιπερώνεις και τον στρώνεις σε ένα στρογγυλό ταψί, διαμέτρου 23 εκ. Ψιλοκόβεις την καυτερή πιπεριά και τις σκελίδες του σκόρδου και τις σκορπίζεις πάνω στα ψάρια.
Προσθέτεις τον χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και τα 50 γρ. νερό. Βάζεις το ταψί στον φούρνο και ψήνεις για 20-30 λεπτά, μέχρι να μειωθεί το νερό και να μαγειρευτεί ο γαύρος.

Για την Συνταγή

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις