Γλυκόξινο Κόκκινο Λάχανο

από | Φεβ 11, 2021 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Συνοδευτικά
Συστατικά: Λάχανο, Μήλο
Περιστάσεις: Βραδυνό, Μεσημεριανό

Γλυκόξινο Κόκκινο Λάχανο (Ζάουερκράουτ)

Γλυκόξινο Κόκκινο Λάχανο

Ingredients
  

  • 1 κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. μπαχάρι ψιλοκομμένο
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 μήλο καθαρισμένο και περασμένο στον τρίφτη
  • 4 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 100 ml νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι με καπάκι, σοτάρεις με το βούτυρο το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτεις το κόκκινο λάχανο και όλα τα υλικά εκτός απ’ το μέλι ή την μαρμελάδα. Ανακατεύεις μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτεις αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
Μόλις πάρει βράση, σκεπάζεις και το αφήνεις να σιγομαγειρευτεί σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το λάχανο να γίνει τρυφερό και το υγρό να εξατμιστεί πλήρως. Τότε προσθέτεις το το μέλι ή την μαρμελάδα και ανακατεύεις μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί.

Για την Συνταγή

  • Ιδέα: Γλυκόξινο κόκκινο λάχανο με μήλο και μπαχάρια
  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 11/2/21
  • Για την επόμενη φορά: Το κλασικό γερμανικό «ζάουερκράουτ» γίνεται με αναερόβια ζύμωση του ψιλοκομμένου λάχανου, αναμεμειγμένου με αλάτι, όπου μέσα σε διάστημα 2-3 εβδομάδων παράγεται γαλακτικό οξύ, το οποίο με τη σειρά του δίνει τη χαρακτηριστική ξινή γεύση στο πιάτο (Making sauerkraut is easy | Boing Boing). Η Αλσατική μαγειρευτή εκδοχή είναι το «σουκρούτ» (Choucroute garnie – Wikipedia)

Δείτε επίσης

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα
Κεφτέδες κόκκινης φακής με σως ταχινιού

Κεφτέδες κόκκινης φακής με σως ταχινιού

Κεφτέδες κόκκινης φακής φούρνου με σως ταχινιού χωρίς αλεύρι! Είναι πανεύκολοι και έτοιμοι σε ελάχιστα λεπτά. Κεφτέδες κόκκινης φακής με σως ταχινιού 300 γρ φακές (κόκκινες)1 κρεμμύδι (ξερό)1 κτσ ντοματοπελτές1 κτσ ρίγανη150 γρ μαϊντανός (ψιλοκομμένος)αλάτιπιπέρι...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις