Κουνουπίδι φουρνιστό με κρέμα γιαουρτιού

από | Φεβ 19, 2017 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Vegeterian, Συνοδευτικά
Περιστάσεις: Βραδυνό, Μεσημεριανό

Πόσο κουνουπίδι βραστό θα φας; Την επόμενη ημέρα το βγάζεις από το ψυγείο και στον φούρνο το βάζεις  με την κρέμα γιαουρτιού.

Κουνουπίδι φουρνιστό με κρέμα γιαουρτιού

Ingredients
  

  • 1 1/2 kg. κουνουπίδι χωρίς τα πολύ χοντρά φύλλα
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. γραβιέρα ή παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 κ.σ. φρυγανιά (ή παξιμάδια ολικής) τριμμένη

Για την κρέμα γιαουρτιού

  • 1/2 kg. γιαούτρι στραγγιστό
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή ή Dijon
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

Notes

Εάν δεν έχεις έτοιμο βρασμένο από χθες τότε το χωρίζουμε το κουνουπίδι στα μπουκετάκια του, τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Βράζουμε στον ατμομάγειρα (15 λεπτά) ή σε άφθονο αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει μα να παραμείνει τραγανό. Το βγάζουμε και σε ενα μπολ ή σουρωτήρι το αλατίζουμε και το αφήνουμε να βγάλει τα νερά του.
Το κουνουπίδι αν της ώρας, πρέπει να στραγγίξει από τα νερά του.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη τα αυγά, προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι τα υλικά να αναμειχθούν καλά και γίνει μια ομοιογενής κρέμα. Προσθέτουμε το κουνουπίδι, μαϊντανό και τυρί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Απλώνουμε το μείγμα του κουνουπιδιού με την κρέμα γιαουρτιού σε λαδωμένο πυρέξ. Έπειτα πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά ή το παξιμάδια έτσι ώστε να καλυφθεί η πάνω επιφάνεια.
Ψήνουμε για 15 λεπτά στο φούρνο ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού. Σερβίρουμε το κουνουπίδι ζεστό.

Για την Συνταγή

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις