Κουνουπίδι ψητό στο φούρνο

από | Δεκ 8, 2020 | 0 Σχόλια

Συστατικά: Κουνουπίδι

Κουνουπίδι ολόκληρο στο κέντρο του τραπεζιού, εντυπωσιακό στην όψη, διαφορετικό την γεύση.

Το κουνουπίδι, ανήκει σε μία ακόμα ποικιλία βρώσιμων λουλουδιών η χρήση της οποίας, σύμφωνα με τους ειδικούς, μας πηγαίνει πίσω στην εποχή της Αρχαίας Ελλάδας. Οι ποικιλίες του; Πολλές, όσα και τα χρώματά του. Άσπρο, κίτρινο, μοβ… Όλα γεμάτα θρεπτικά συστατικά και συμπλέγματα βιταμινών, πολύτιμα για τον οργανισμό μας.

Το κουνουπίδι έχει υψηλή διατροφική αξία και η κατανάλωσή του μπορεί να προστατεύσει από διάφορες ασθένειες της καρδιάς, αλλά και από τον καρκίνο. Το μέρος του λαχανικού που τρώγεται είναι το ίδιο το λουλούδι, το οποίο καταναλώνεται με διάφορους τρόπους -τουρσί, ωμό, βραστό, στον ατμό κ.ά.. Ωμό, έχει την υψηλότερη διατροφική αξία.

Κουνουπίδι ψητό στο φούρνο

Ingredients
  

  • 1 κεφάλι κουνουπιδιού καθαρισμένο
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. σκόνη κάρυ
  • 1 κρέμα μπαλσάμικου
  • αλάτι

Για τη σως αβοκάντο:

  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • λίγο αλάτι
  • χυμό από δύο λάιμ
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4-5 κ.σ. νερό

Notes

Αφού καθαρίσεις το κουνουπίδι και βγάλεις το κοτσάνι, το βουτάς σε ένα μπολ με νερό και λίγο ξύδι και το αφήνεις να στραγγίξει.
Ανακατεύεις καλά σε ένα μπολ το λάδι, το νερό, το κάρυ, το μέλι, τον κύβο λαχανικών μέχρι να γίνουν πάστα. Δοκιμάζουμε κι αν χρειάζεται συμπληρώνεις ανάλογα με την γέυση. Γυρνάς ανάποδα το κουνουπίδι και ρίχνεις το μείγμα στην καρδιά του κουνουπιδιού. Το βάζεις σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Με ένα πινέλο το αλείφουμε ολόγυρα με όση σάλτσα έτρεξε από το εσωτερικό του. Το σκεπάζεις με μία λαδόκολλα και το βάζεις στο φούρνο.
Προθερμαίνεις τον φούρνο σου στους 200 βαθμούς, βάζεις ενα ταψι με βραστό νερό στο πάτο και ψήνεις το κουνουπίδι για περίπου 40′. Στα τελευταία 10′ ψησίματος αφαιρείς λαδόκολλα και το αφήνεις να ροδίσει.
Το σερβίρεις αφού με τη σως αβοκάντο που έχεις προετοιμάσει.

Για την Συνταγή

 

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις