Λινγκουίνι με σάλτσα μανιταριών πορτσίνι. Μία πεντανόστημη, εύκολη και υγιεινή συνταγή!
Λινγκουίνι με σάλτσα μανιταριών πορτσίνι! Το ξέρατε πως τα μανιτάρια πορτσίνι λέγονται και Βωλίτης ο εδώδιμος; Διεθνώς γνωστός ως Boletus edulis είναι ένας βασιδιομύκητας, που ανήκει στην κατηγορία των αγαρικών. Ευρέως διαδεδομένος στο Βόρειο ημισφαίριο σε όλη την Ευρώπη, την Ασία και την Βόρεια Αμερική. Δεν υπάρχει στη φύση στο Νότιο ημισφαίριο, αν και έχει εισαχθεί στη Νότια Αφρική, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Ο μύκητας αναπτύσσεται σε φυλοβόλλα και κωνοφόρα δάση, σχηματίζοντας με τις ρίζες των δένδρων συμβιωτικές ενώσεις. Ο Βωλίτης ο εδώδιμος κοινά ονομάζεται Βασιλομανίταρο.
Λινγκουίνι με σάλτσα μανιταριών πορτσίνι
Ingredients
- 1 πακέτο λιγκουίνι ή άλλα ζυμαρικά της αρέσκειάς μας
- 70 γρ. πορτσίνι αποξηραμένα μουλιασμένα από την προηγούμενη μέρα σε 150 ml νερό (θέλουμε να μαλακώσουν πολύ καλά)
- 500 γρ. λευκά μανιτάρια καλά σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα, χωρίς τα κοτσάνια, σε μικρά κομμάτια (ή ποικιλία μανιταριών)
- 2 μικρές καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες (ή 1 κ.γ. τσίλι ή μπούκοβο καυτερό) – προαιρετικά
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
- τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένα
- ο χυμός από 1 μικρό λεμόνι
- 150 γρ. παρμεζάνα σε φλούδες ή τριμμένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 150 ml λευκό ξηρό κρασί
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Notes
Για την Συνταγή:
- Ιδέα: Μάμα Μπρούνα
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 18/4/21
0 Σχόλια