Λινγκουίνι με σάλτσα μανιταριών πορτσίνι

από | Απρ 18, 2021 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Vegeterian, Κυρίως

Λινγκουίνι με σάλτσα μανιταριών πορτσίνι. Μία πεντανόστημη, εύκολη και υγιεινή συνταγή!

Λινγκουίνι με σάλτσα μανιταριών πορτσίνι! Το ξέρατε πως τα μανιτάρια πορτσίνι λέγονται και Βωλίτης ο εδώδιμος; Διεθνώς γνωστός ως Boletus edulis είναι ένας βασιδιομύκητας, που ανήκει στην κατηγορία των αγαρικών. Ευρέως διαδεδομένος στο Βόρειο ημισφαίριο σε όλη την Ευρώπη, την Ασία και την Βόρεια Αμερική. Δεν υπάρχει στη φύση στο Νότιο ημισφαίριο, αν και έχει εισαχθεί στη Νότια Αφρική, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Ο μύκητας αναπτύσσεται σε φυλοβόλλα και κωνοφόρα δάση, σχηματίζοντας με τις ρίζες των δένδρων συμβιωτικές ενώσεις. Ο Βωλίτης ο εδώδιμος κοινά ονομάζεται Βασιλομανίταρο.

Λινγκουίνι με σάλτσα μανιταριών πορτσίνι

Ingredients
  

  • 1 πακέτο λιγκουίνι ή άλλα ζυμαρικά της αρέσκειάς μας
  • 70 γρ. πορτσίνι αποξηραμένα μουλιασμένα από την προηγούμενη μέρα σε 150 ml νερό (θέλουμε να μαλακώσουν πολύ καλά)
  • 500 γρ. λευκά μανιτάρια καλά σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα, χωρίς τα κοτσάνια, σε μικρά κομμάτια (ή ποικιλία μανιταριών)
  • 2 μικρές καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες (ή 1 κ.γ. τσίλι ή μπούκοβο καυτερό) – προαιρετικά
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
  • τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένα
  • ο χυμός από 1 μικρό λεμόνι
  • 150 γρ. παρμεζάνα σε φλούδες ή τριμμένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 150 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Notes

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ξεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με την καυτερή πιπεριά για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα να αρωματίσουν το λάδι. Προσθέτουμε τα φρέσκα μανιτάρια, το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσουν.
Στραγγίζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι με ένα σουρωτήρι και κρατάμε στην άκρη το νερό όπου τα μουλιάσαμε. Ρίχνουμε τα πορτσίνι στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα Λινγκουίνι 3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε και το νερό όπου μουλιάσαμε τα μανιτάρια πορτσίνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να σκορπιστούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά και τα ζυμαρικά να απορροφήσουν τα περισσότερα υγρά.
Αποσύρουμε από την φωτιά, περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού, σκορπίζουμε τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και μοιράζουμε τα ζυμαρικά στα πιάτα. Τέλος, σκορπίζουμε την Παρμεζάνα.

Για την Συνταγή:

  • Ιδέα: Μάμα Μπρούνα
  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 18/4/21

 

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις