Μπαρμπούνια τηγανητά με σιμιγδάλι

από | Μάι 1, 2020 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Vegeterian, Κυρίως
Συστατικά: Σιμιγδάλι, Ψαρικά
Περιστάσεις: Βραδυνό, Μεσημεριανό

Μπαρμπούνια τηγανητά με σιμιγδάλι θεϊκά! Ενα μεσημέρι απο την λαϊκή αγόρασα ένα κιλό για το Σαββατοκύριακο. Ηταν τόσο νόστιμα που τα καταβρόχθισα με μιας. Ισως έσπασα ρεκόρ στο πόσο γρήγορα τα έφαγα!

Το μπαρμπούνι ζει σε πολλές θάλασσες των ευκράτων περιοχών του πλανήτη (και στις ελληνικές), κυρίως μέσα σε συμπλέγματα φυκών (φυκιάδες), ή σε αμμώδεις – ιλυώδεις βυθούς, όπου και αναζητά την τροφή του, την οποία αποτελούν διάφορα μικρά μαλάκια. Είναι περιζήτητο αλίευμα για τη τρυφερή και νόστιμη σάρκα του. Παραλλαγή του μπαρμπουνιού είναι η κουτσομούρα, η οποία διαφέρει από το μπαρμπούνι στο χρώμα (είναι περισσότερο ανοικτόχρωμη), στο σχήμα του ρύγχους (στο άκρο του είναι περισσότερο “κοφτό”, απ’ όπου και το όνομά της) και στο ότι δεν φέρει εμφανές “μουστάκι”. Αν δεν σας φτάνει αυτό για να ξεχωρίσετε το μπαρμπούνι από την κουτσομούρα, τότε προσέξτε δύο σημεία. Πρώτον, το μπαρμπούνι έχει κατά μήκος του σώματός του μία καφε-κόκκινη ρίγα που ξεκινά από το μάτι και καταλήγει στην ουρά, η οποία πλαισιώνεται από 3 κίτρινες γραμμές. Όλα αυτά δεν υπάρχουν στην κουτσομούρα. Δεύτερον, το μεγάλο ραχιαίο πτερύγιο στο μπαρμπούνι είναι πολύχρωμο, ενώ στην κουτσομούρα τελείως άχρωμο.

Μπαρμπούνια τηγανητά με σιμιγδάλι

Ingredients
  

  • 1 kg φρέσκα μπαρμπούνια
  • 1-1 1/2 χούφτα σιμιγδάλι
  • λίγο γλυκιά πάπρικα
  • λίγο κόλιανδρο φρεσκοκομμένο
  • μπόλικο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • φρέσκο λεμόνι
  • χοντρό αλάτι

Notes

Καθαρίζεις τα ψάρια από τα λέπια, τα εντόσθια και τα βράγχια. Τα πλένεις και τα βάζεις σε ενα σουρωτήρι και αλατίζεις με μπόλικο χοντρό αλάτι. Τοποθετείς ένα πιατάκι κάτω απο το σουρωτήρι για να μην στάζει και βάζεις το σουρωτήρι με τα ψάρια στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βάζεις το λάδι στο τηγάνι να κάψει καλά.
Σε ένα δίσκο ρίχνεις το σιμιγδάλι, την πάπρικα και το κόλιανδρο. Βουτάς τα μπαρμπούνια μέσα στο μείγμα φροντίζοντας να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές με το υλικό. Τηγανίζεις στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές (1,5 λεπτο απο την μια και 1 λεπτό από την άλλη)
Τα τοποθετείς σε πιατέλα που έχεις στρώσει χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περιττό λάδι. Κατά το σερβίρισμα, στίβεις φρέσκο λεμονάκι. Καλή σας απόλαυση!

Για την Συνταγή

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις