Νιγκίρι με σολομό

από | Ιούν 26, 2020 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Vegeterian, Κυρίως
Συστατικά: Ρύζι, Σολομός, Ψαρικά
Περιστάσεις: Βραδυνό, Μεσημεριανό

Το νιγκίρι είναι η ψυχή του σούσι, δείχνει την τεχνική του σεφ να μορφοποιήσει το ρύζι και το ψάρι σε κάτι καινούριο.

Νιγκίρι με σολομό

Ingredients
  

  • 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα ή για σούσι
  • 2 κ.σ. ξύδι λευκό
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 πακέτο Σολομός καπνιστός

Notes

Η προετοιμασία του ρυζιού είναι όλη η υπόθεση στο νιγκίρι ή νίγκιρι όπως το προφέρουν!
Βάζουμε 1 φλυτζάνι ρύζι σε μια λεκάνη και ρίχνουμε νερό ώστε να καλύψουμε το ρύζι. Το αφήνουμε για 30 λεπτά. Μετά από 30 λεπτά το ρύζι θα πρέπει να έχει γίνει άσπρο. Ξεπλένουμε καλά το ρύζι μέχρι το νερό που θα βγαίνει να είναι διαφανο και το αφήνουμε στο σουρωτήρι για δύο λεπτά.
Στην κατσαρόλα το βάζουμε με ενάμιση φλυτζάνι νερό να βράσει. Σε μεσαία θερμοκρασία και πάντα με κλειστό καπάκι (προσοχή μην ανοίγετε το καπάκι) περιμένουμε μέχρι να πάρει βράση. Αμέσως μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 με 20 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι μέσα στην κατσαρόλα με κλειστό καπάκι για 10 λεπτά. Ανοίγουμε το καπάκι και περιμένουμε άλλα 3 με 4 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το ξύδι με τη ζάχαρη και το αλάτι ίσα ίσα μέχρι να λιώσουν. Το αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε το ρύζι σε ένα πλαστικό μπολ (προσοχή: όχι μεταλλικό). Προσθέτουμε το ξύδι ρυζιού και ανακατεύουμε μέχρι το ρύζι να σκληρύνει. Σκεπάζουμε το μπολ με ένα πανί και αφήνουμε το ρύζι για λίγη ώρα μέχρι να κρυώσει. Το ρύζι μας είναι έτοιμο για να το χρησιμοποιήσουμε!
Με το χέρι πλάθουμε μακρόστενα "τουβλάκια" και πάνω από κάθε "τουβλάκι" τοποθετούμε ένα κομμάτι Σολομού. Τα Νιγκίρι μας είναι έτοιμα!
Καλή απόλαυση!

Για την Συνταγή

  • Ιδέα: Στο σουσάδικο της γειτονιάς
  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 26/6/20

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις