Πατατόπιτα με Τυρί ή Αυγά

από | Ιούν 1, 2015 | 0 Σχόλια

Συστατικά: Αυγά, Μπέικον, Πατάτα
Περιστάσεις: Μεσημεριανό, Πρωινό

Πεινάς ή πεινάνε και γκρινιάζουν. Χρειάζεσαι πατάτες και λίγο χρόνο για να τους ξεγελάσεις και να τους ταΐσεις.

Πατατόπιτα με Τυρί ή Αυγά

Ingredients
  

  • 2 πατάτες μέτριες
  • 2 αυγά ή τυρί τριμμένο
  • 2-3 φέτες μπέικον
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι

Notes

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις περνάμε από τον τρίφτη (όπως κάνουμε με τα καρότα). Βάζουμε τις τρίμμενες πατάτες στο σουρωτήρι με αλάτι για να φύγουν τα πολλά υγρά. Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι λίγο λάδι και απλώνουμε μια στρώση πατάτα τριμμένη πάχους περίπου 1 1/5 -2 εκατοστών. Μόλις ψηθεί καλά (ροδίσει) το γυρνάμε προσεκτικά και από την άλλη πλευρά (σαν ομελέτα). Μόλις ολοκληρωθεί το ψήσιμο το βγάζουμε και το βάζουμε σε ένα πιάτο ρηχό.
Τηγανίζουμε τα αυγά και σοτάρουμε λίγο το μπέικον και τα σερβίρουμε πάνω στην πατατόπιτα. Εναλλακτικά τρίβουμε τυρί.

Για την Συνταγή

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις