Πολίτικη Σαλάτα

από | Νοέ 15, 2017 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Vegan, Vegeterian, Σαλάτες

Χειμωνιάτικη πανδαισία λαχανικών με αντικαρκινικές και όχι μόνο ιδιότητες. Είναι πολύχρωμη, απόλυτα γευστική και πικάντικη όσο επιθυμούμε.

Η πολίτικη σαλάτα είναι μια από τις αγαπημένες μου σαλάτες, που κάθε φορά που κόβω τα λαχανικά μοσχομυρίζει η κουζίνα και εγώ. Κάθε φορά προσθέτω και κάτι καινούργιο και κάθε φορά διαπιστώνω πόσο πεντανόστιμη και θρεπτική παραμένει.

Πολίτικη Σαλάτα

Ingredients
  

  • 1/2 λάχανο (1/2 κιλό)
  • λιγότερο από 1/2 μοβ λάχανο (λιγότερο από 1/2 κιλό)
  • 3 καρότα
  • 4 Σέλινα (χρησιμοποιώ τα φύλλα από την σελινόριζα)
  • 1/2 σελινόριζα (περίπου όσο ένα μικρό πορτοκάλι)
  • 1-2 σέλερι
  • τουρσιά (όλα τα είδη)
  • κάπαρη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
  • λευκό ξύδι (Μηλόξυδο)
  • χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο γυάλινο σκεύος που έχει και καπάκι, αλατίζουμε καλά, περιχύνουμε το χυμό λεμονιού, τα πιέζουμε όλα μαζί με το χέρι σας και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα εκτός ψυγείου. Στην συνέχεια συμπληρώνουμε το ξύδι και τη συντηρούμε στο ψυγείο σκεπασμένη καλά, όσο θέλουμε (Έχει κρατήσει και μια εβδομάδα). Επειδή μέτρο σε αυτή την σαλάτα δεν υπάρχει προτείνω οι αναλογίες να είναι σύμφωνα με την προσωπική γεύση του καθενός μας.
Κάθε φορά που θέλουμε να την σερβίρουμε, βάζουμε στην σαλατιέρα την επιθυμητή ποσότητα και συμπληρώνουμε λάδι, ξύδι, αλάτι και πιπέρι όσο επιθυμούμε.

Για την Συνταγή:

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις