Πολύχρωμες πιπεριές με σύκα, δαμάσκηνα και μέλι

από | Ιαν 27, 2021 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Vegan, Vegeterian, Κυρίως

Πολύχρωμες πιπεριές με σύκα και δαμάσκηνα παρέα με το ρύζι ατμού ήταν μια γευστική εκπληξη στο κυριακάτικο τραπέζι.

Πολύχρωμες πιπεριές με σύκα, δαμάσκηνα και μέλι

Ingredients
  

  • 3-4 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 kg ντομάτες ή 1 κουτί αποφλοιωμένες
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • μερικοί κόκκοι μπαχάρι
  • μερικοί κόκκοι πιπέρι
  • 4 πολύχρωμες πιπεριές
  • 4-6 ξερά δαμάσκηνα
  • 4 ξερά σύκα κομμένα στα 4
  • 100 ml μέλι

Notes

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε κρεμμύδι, σκόρδο, το μπαχάρι και το πιπέρι. Σβήνουμε το μείγμα με το κρασί και προσθέτουμε τις αποφλοιωμένες ντομάτες και την ζάχαρη. Μετέπειτα προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, τα σύκα, τα δαμάσκηνα και το μέλι και αφήνουμε τα υλικά σκεπασμένα, ώστε να μαλακώσουν με την άχνα τους.
Συνοδεύεται και αναμιγνύεται άνετα με ρύζι ατμού και σίγουρα τρώγεται και κρύο!

Για την Συνταγή

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις