Ρεγκοσαλάτα με σταφίδες

από | Οκτ 28, 2020 | 0 Σχόλια

Συστατικά: Πατάτα, Ψαρικά

Ρεγκοσαλάτα με σταφίδες. Ιδιαίτερο συνοδευτικό για στρώση σε καρβουδισμένο ψωμί ή και σκέτο.

Ρεγκοσαλάτα με σταφίδες

Ingredients
  

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μέτριες πατάτες
  • χυμό και ξύσμα από ½ λεμόνι ακέρωτο
  • 2 φιλέτα ρέγκα καπνιστή κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι μαύρες σταφίδες
  • 4 κ.σ. μηλόξυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε μέτρια κομμάτια και τις λιώνετε με το πρες πουρέ ή με ένα πιρούνι.
Για την ρέγκα προτιμήστε να την πάρετε ολόκληρη, να την ξεφλουδίσετε και να την ξαλμιρήσετε. Είναι πιο νόστιμη! Εαν τώρα βιάζεστε πάρτε τα ετοιμα φιλέτα.
Σε ένα μικρό τηγανάκι αχνίζετε για 2-3 λεπτά το κρεμμύδι σε δύο κουταλιές της σούπας νερό μέχρι να μαλακώσει και να εξατμιστεί το νερό.
Ρίχνετε στο μπλέντερ τη ρέγγα, τα αχνισμένα κρεμμύδια, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελάχιστο αλάτι, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και τα πολτοποιείτε καλά για 2 λεπτά, μέχρι να φτιάξετε έναν λείο και σφιχτό πολτό. Αδειάζετε τον πολτό σε ένα μπολ, προσθέτετε τις λιωμένες πατάτες και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα για 3-4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Πλένετε και σκουπίζετε καλά τον κάδο του μπλέντερ και ρίχνετε εκεί τις σταφίδες, το ξίδι και τον μαϊντανό. Τα πολτοποιείτε και αυτά καλά και αδειάζετε τον πολτό στο μπολ με την κρύα ρεγγοσαλάτα. Αν θέλετε, ανακατεύετε τα δύο μίγματα, μπορείτε όπως να τα αφήσετε έτσι, για ομορφότερη εμφάνιση. Σκεπάζετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζετε τη ρεγγοσαλάτα στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να σφίξει και να αναμιχθούν καλά τα αρώματά της.

Για την Συνταγή

Σημείωση για τον Αναγνώστη

Στο taperaki.gr, ο μπαμπάς μαγειρεύει μα πλέον και το παιδί μεγάλωσε και πέρα από το να μαγειρεύει, γράφει. Οπότε το ευρετήριο συνταγών εμπλουτίζεται και από τους δυο μας. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι δεν αναπαράγουμε απόλυτα τις συνταγές που βρίσκουμε μα τις μαγειρεύουμε, γευόμαστε και αν μας αρέσουν τότε τις καταγράφουμε. Η αναφορά στην πηγή / ιδέα γίνεται διότι αυτό είναι το σωστό! Οι φωτογραφίες είναι πραγματικές μέσα από το σπίτι μας, γνωρίζοντας ότι αν και είναι με ατέλειες, σίγουρα ως ερασιτεχνικές λήψεις, μπορεί να μην πληρούν τα όποια στάνταρντ μα, αυτό προτιμούμε να συμβαίνει στο προσωπικό μας ιστολόγιο.

 

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις