Ρολό Κοτόπουλο με Καρότα

από | Ιαν 30, 2020 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Κυρίως
Συστατικά: Καρότο, Κοτόπουλο

Ρολό κοτόπουλο στον φούρνο με καρότα. Όταν τραπέζωμα θες να κάνεις και ψάχνεις ένα κυρίως για να χορτάσει τους προσκεκλημένους σου.

Ρολό Κοτόπουλο με Καρότα

Ingredients
  

Για το ρολό κοτόπουλο:

  • 1 kg ρολό κοτόπουλο
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 1/2 κύβο λαχανικών
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 ml ελαιόλαδο

Για τα καρότα:

  • όσα θέλετε (προτείνω 1/2 kg)
  • 1/2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 6 φέτες Μπέικον
  • 1/2 κύβο λαχανικών
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 ml ελαιόλαδο

Notes

Διαλύουμε ένα κύβο κότας με το κρασί και ίση ποσότητα ζεστού νερού. Προσθέτουμε μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Αλείφουμε το κοτόπουλο με το μείγμα του κύβου από όλες τις πλευρές και κρατάμε το υπόλοιπο για τα καρότα
Στρώνουμε σε ένα ταψί καλαμάκια για σουβλάκια ή ότι άλλο θα επιτρέψει στο ρολό να μην ακουμπά στο ταψί (θα μπορούσαν και κλωνάρια από θυμάρι). Τοποθετούμε από πάνω το ρολό κοτόπουλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ½ ώρα περίπου, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο εσωτερικά και να πάρει χρώμα εξωτερικά.
Πλένουμε καλά τα καρότα και κόβουμε τις δύο άκρες τους. Βάζουμε τα καρότα σε βραστό αλατισμένο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και στη συνέχεια τα σουρώνουμε. Κόβουμε τα βρασμένα καρότα στη μέση και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε ζάχαρη, ψιλοκομμένο μπέικον, τον κύβο κότας, ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι και με τα χέρια ανακατεύουμε.
Μισή ώρα πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, προσθέτουμε τα καρότα γύρω-γύρω από το κοτόπουλο, έτσι ώστε να ψηθούν και να πάρουν χρώμα. Προσοχή, δεν τρυπάμε το κοτόπουλο με πιρούνι ούτε κόβουμε με μαχαίρι από την μέση για να δούμε αν ψήθηκε καλά. Με την ολοκλήρωση το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει. Αφαιρούμε το δίχτυ από το ρολό κοτόπουλο και με ηλεκτρικό μαχαίρι το κόβουμε σε φέτες για να το σερβίρουμε το ρολό.

Για την Συνταγή

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Μοσχάρι ταζίν με μήλο και σταφίδα

Μοσχάρι ταζίν με μήλο και σταφίδα

Στη µαροκινή κουζίνα, «ταζίν» ονοµάζεται ένα κεραµικό σκεύος µαγειρέµατος µε κωνικό καπάκι (κάτι σαν τη δική µας γάστρα) µέσα στο οποίο σιγοψήνονται κρέας και λαχανικά µε διάφορα αρτύµατα. «Ταζίν» ονοµάζεται και αυτός ο τύπος µαγειρέµατος: σιγανό, ήπιο ψήσιµο σε...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις