Σαγανάκι θαλασσινών με φέτα

από | Οκτ 17, 2019 | 0 Σχόλια

Συστατικά: Φέτα, Ψαρικά

Θαλασσινά σαγανάκι με φέτα. Αν με κατεψυγμένα η σάλτσα θα πάρει  όλη την γεύση μα με φρέσκα θαλασσινά, είναι όνειρο.

Σαγανάκι θαλασσινών με φέτα

Ingredients
  

  • 500 γρ. διάφορα θαλασσινά (μύδια, χτένια, γυαλιστερές, κυδώνια, γαρίδες)
  • 2 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες στον τρίφτη
  • 120 γρ. φέτα
  • 60 ml κρασί
  • 240 ml ζεστό νερό
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε πολύ καλά τα θαλασσινά. Αποφλοιώνουμε τις γαρίδες και κόβουμε τα γενάκια στα μύδια. Βάζουμε στο τηγάνι τα θαλασσινά, τα περιχύνουμε με ένα ποτήρι νερό, το σκεπάζουμε καλά το τηγάνι με ένα καπάκι και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Τα βγάζουμε από το σαγανάκι και πετάμε όσα όστρακα δεν άνοιξαν. Αν θέλουμε να καθαρίσουμε τα όστρακα, κρατάμε τη ψίχα και πετάμε το κέλυφος τους.
Αδειάζουμε το σαγανάκι και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά, εκτός από τα θαλασσινά και το τυρί. Ανακατεύουμε καλά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει. Τότε προσθέτουμε τα θαλασσινά και το τυρί και τα αφήνουμε για 5 λεπτά, να δέσουν με τη σάλτσα, φροντίζοντας να μην ανακατεύουμε έντονα για να μη διαλυθούν τα μύδια. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε

Για την Συνταγή

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις